Historia ja arkkitehtuuri

Ruoholahden kappelissa erikoisuutena on, että sitä on alusta pitäen suunniteltu "Lasten katedraaliksi", joka palvelee lapsiryhmiä erityisesti kirkkovuoden suurten juhlien aikaan. Kappeliin on valmistettu nukkeasetelmia, kerrontanukkeja sekä nukketeatteri, joiden avulla lapsille kerrotaan juhlapyhien tapahtumista ja sanomasta.

Lasten katedraalin toteuttamisessa oli mukana useita henkilöit. Projektia veti seurakuntaneuvoston jäsen Matti Ranin ja visuaalisen ilmeen ja rakenteiden suunnittelusta vastasi Vuokko Ranin. Matti ja Vuokko Ranin suunnittelivat myös katedraalissa sijaitsevan nukketeatterin. Katedraalirakenteet maisemoi taiteilija Vappu Nummela.

Seurakuntasalissa sijaitsevan katedraalikehikon suunnitteli sisustusarkkitehti Aulikki Jylhä. Nukkejen suunnittelusta ja toteutuksesta vastasivat Taina Valkonen (nukketeatteri-sauvanukkejen suunnittelu ja valmistus) sekä seurakunnan lastenohjaajat Leena Järvenpää, Terttu Lindholm ja Anne-May Oksanen Raija-Liisa Vuorion ja Ritva Purho-Väreen opastuksella (kerrontanuket).