Pääsiäinen

Nettipyhäkoulussamme voit lukea Raamatun kertomuksia kirkkovuoden kulun mukaan. Pääsiäistä kohden voit kulkea myös värittäen. Tee pääsiäismatkasi juuri sellainen kuin sinä haluat. Kuvia voivat värittää niin lapset kuin aikuisetkin.

Palmusunnuntai

Palmusunnuntaina Jeesus ratsasti Jerusalemiin, ihmisjoukot hurrasivat Jeesukselle ja laskivat palmunoksia ja vaatteitaan aasin jalkojen alle. Eihän kuninkaan ratsun kuulu kävellä koskettaen maata!

Kysymys: Miksi Jeesus valitsi aasin?

a) Se oli helpoin ostaa.

b) Sen turkki oli pehmeä.

c) Koska Jeesus halusi osoittaa, että kaikki ovat samanarvoisia. Aasi kun ei silloin ollut arvostettu eläin.

Oikea vastaus on c.

--------------

Viimeinen Ateria

Kiirastorstaina Jeesus nautti opetuslastensa kanssa viimeistä ehtoollista eli Jeesus söi viimeistä kertaa opetuslastensa kanssa. Silloin Jeesus asetti ehtoollisen. Jeesus halusi, että aina, kun ihmiset käyvät kirkossa ehtoollisella, he muistaisivat, että Jumala rakastaa heitä.

Kysymys: Kenen kanssa Jeesus söi kiirastorstaina viimeistä kertaa?

a) Isänsä kanssa.

b) Opetuslastensa kanssa.

c) Äitinsä kanssa.

Oikea vastaus on b.

--------------

Getsemane

Kiirastorstain iltana Jeesus meni opetuslastensa kanssa rukoilemaan Getsemanen puistoon. Opetuslapset nukahtivat yksi toisensa jälkeen. Jeesus ei ollut yksin, sillä Taivaan Isä oli hänen kanssaan. Jeesus rukoili voimia siihen, mikä tulisi tapahtumaan.

Kysymys: Kuka jaksoi valvoa Jeesuksen kanssa?

a) Kukko.

b) Opetuslapset.

c) Taivaan Isä.

Oikea vastaus on c.

--------------

Golgatan Risti

Jeesus vangittiin ja hän kuoli ja hänet haudattiin kalliohautaan.

--------------

Pääsiäisaamu

Pääsiäisaamu koitti kauniina ja aurinkoisena. Kun Jeesuksen ystävät, kaksi naista, tulivat haudalle voidellakseen hänet hyvän tuoksuisilla voiteilla, oli kivi haudan edestä poissa. Naiset hämmästyivät. Hauta oli tyhjä. Kuka oli vienyt meidän Jeesuksemme? Silloin enkeli tuli naisten luo ja hymyili lempeästi ja sanoi: "Ei kukaan ole vienyt Jeesusta, Hän on noussut taivaaseen. Juuri niin kuin oli ennustettu." Ilo on suuri.

Kysymys: Missä Jeesus oli?

a) Nukkumassa.

b) Noussut taivaaseen.

c) Matkalla tänne.

Oikea vastaus on b.

Jeesus elää. Hän on aina meidän turvanamme.

--------------

Jeesus ilmestyi opetuslapsilleen 40 päivän ajan pääsiäisen jälkeen

Pääsiäisen jälkeen Jeesus ilmestyi opetuslapsilleen 40 päivän ajan ja kertoi heille Jumalan valtakunnasta. Jeesus vahvisti heitä heidän tulevaa tehtäväänsä varten kertomalla ennustuksia omasta syntymästään ja elämästään laadituista kirjoituksista. Jeesus ilmestyi heille mm. Emmauksen tiellä ja heidän ollessaan kalassa. Opetuslasten oli aluksi vaikea uskoa, että kirjoitukset Jeesuksesta olivat käyneet toteen. Heidän oli vaikea uskoa, että Jeesus kulki heidän kanssaan, kun hän oli kuollut.

Kysymys: Kuinka kauan Jeesus ilmestyi opetuslapsilleen pääsiäisen jälkeen?

a) Ei ollenkaan

b) 2 päivää

c) 40 päivää

Oikea vastaus on c.

--------------

Helatorstai

Jeesus tuki opetuslapsiaan pääsiäisen jälkeenkin ja valmisti heitä aikaan, jolloin Hän olisi taivaassa. Jeesus kertoi heille, että he eivät olisi yksin, vaan Pyhä Henki laskeutuisi taivaasta heidän avukseen. Tämän kerrottuaan Jeesus siunasi opetuslapset ja nousi taivaaseen. Opetuslapset seurasivat tapahtumaa ja äkkiä heidän vieressään seisoi kaksi valkopukuista hahmoa, jotka sanoivat: "Katso, samalla tavalla kuin Jeesus nyt meni taivaaseen, hän on tuleva takaisin maan päälle."

Kysymys: Mitä helatorstaina tapahtui?

a) Opetuslapset olivat ulkona

b) Pääsiäinen oli juuri päättynyt

c) Jeesus nousi taivaaseen

Oikeat vastaukset ovat a ja c.

--------------

Helluntai

Helatorstaista 10 päivän kuluttua, Helluntaina, opetuslapset olivat jälleen kokoontuneet yhteen ja nyt Pyhä Henki laskeutui taivaasta heidän päälleen ja he täyttyivät siitä. Opetuslapset rupesivat puhumaan kielillä. He astuivat rohkeasti ulos ja kadulla olevat ihmiset hämmästyivät, sillä opetuslapset puhuivat heidän synnyinmaidensa kieliä ja kertoivat Jumalan ihmeteoista heidän äidinkielellään.

Kysymys:

a) Helluntai on 10 päivää pääsiäisestä

b) Helluntai on 10 päivää helatorstaista

c) Helluntai on 50 päivää pääsiäisestä

Oikeat vastaukset ovat b ja c.

Värittäen kohti pääsiäistä

Klikkaa piirrosta, niin isompi kuva aukeaa. Tallenna se koneellesi. Tulosta piirros ja ryhdy värittämään.

Kuvat on piirtänyt Miia Tilli.

Palmusunnuntaina Jeesus ratsasti aasilla Jerusalemiin.

Jeesus rukoilee Getsemanessa.

Golgatan risti. Jeesus vangittiin, hän kuoli ja hänet haudattiin kalliohautaan.

Jeesus tuki opetuslapsiaan pääsiäisen jälkeen ja valmisti heitä aikaan, jolloin hän olisi taivaassa. Jeesus ilmestyi opetuslapsilleen Emmauksen tiellä.

Jeesus ilmestyi opetuslapsilleen, kun he olivat kalassa.

Helluntaina opetuslapset olivat kokoontuneet yhteen ja Pyhä Henki laskeutui taivaasta heidän päälleen ja he täyttyivät siitä.