Jeesus parantaa halvaantuneen

Markus 2:1-12

Taas kerran Jeesus tuli takaisin kotiin matkoiltaan ja ajatteli levätä hetken. Mutta väkeä alkoi kerääntyä oven taakse heti, sillä he olivat nähneet ja kuulleet, että Jeesus oli taas kotona. Kaikki halusivat siunauksen ja sairaatkin otettiin mukaan, sillä ihmiset toivoivat, että Jeesus parantaisi heidät.

Jeesus avasi oven ja siunasi ihmisiä ja alkoi parantaa sairaita.

Erään halvaantuneen miehen neljä ystävää lähtivät viemään miestä paareilla Jeesuksen luo, sillä hekin olivat kuulleet, että Jeesus oli palannut kotiin. Mutta kun he saapuivat paikalle, oli siellä niin paljon ihmisiä, että he eivät päässeet lähellekään Jeesusta. He keksivät, että kiipeävät katolle ja laskevat ystävänsä katon kautta. Ja niin he kiipesivät katolle ja tekivät siihen aukon ja laskivat ystävänsä sen kautta huoneeseen, jossa Jeesus oli.

Vähän ihmiset ihmettelivät, kun katosta laskettiin alas mies, Jeesus hymyili ja meni halvaantuneen miehen luo ja sanoi: "Poikani, sinun syntisi annetaan anteeksi." Sitten Jeesus sanoi: "Nouse, ota vuoteesi ja mene kotiisi." Mies nousi, otti vuoteensa ja käveli ulos. Hän oli niin onnellinen, että oli unohtanut kiittää Jeesusta. Mies kääntyi ja näki, kuinka Jeesus hymyili hänelle.

Ihmiset ympärillä hymyilivät kaikki ja ylistivät Jumalaa ja sanoivat: "Tällaista emme ole ikinä nähneet."

Mies käveli onnellisena ystäviensä kanssa kotiinsa ja kiitti ystäviään ja ylisti Jumalaa. Jumalalle kaikki on mahdollista!