Keskusteluapu ja taloudellinen avustaminen

JOULUAVUSTUKSET TOIMEENTULOTUEN RAJOILLA OLEVILLE

Toimeentulotuen rajoilla elävien seurakunnan alueella asuvien yksinäisten ja perheiden on mahdollista hakea seurakunnan jouluavustuksia ruokaan.
Avustukset jaetaan taloudellisesti tiukoilla oleville ajalla 6.11.–15.12.
Otathan ajoissa yhteyttä oman alueen diakoniatyöntekijään tilanteesi selvittämiseksi.


HANKI JOULULAHJA TALOUDELLISESTI TIUKILLA OLEVAN PERHEEN LAPSELLE

Taloudellisesti tiukoilla olevien perheiden lasten lahjatoiveita
on noudettavissa ensimmäisenä adventtina 3.12. Tuomiokirkon ja
Vanhan kirkon joulukuusissa messun päätyttyä.
Lahjat pyydetään toimittamaan ajalla 4.12.–13.12.
Tuomiokirkkoseurakunnan virastoon, Bulevardi 16 B, p. 09 2340 6100.
Virasto on avoinna maanantaina ja tiistaina klo 9–15,
keskiviikkona klo 12–17 ja torstaina ja perjantain klo 9–12.

Keskusteluapua

Diakoniatyöntekijälle voi varata ajan, jos haluaa keskustella luottamukselisesti oman elämänsä kysymyksistä ja solmukohdista. Olemme käytettävissä myös kriisin yllättäessä tai silloin, kun kaipaat kuuntelijaa. Soittamalla tai lähettämällä sähköpostia oman alueen työntekijälle saa varattua ajan keskustelua varten.

Taloudellinen avustaminen

Taloudellisissa vaikeuksissa kannattaa ennen hakeutumista diakoniavastaanotolle hakea aina ensi Kelalta perustoimeentulotukea
p. 020 692 207 tai suoraan Kelan toimistosta. Tämän jälkeen voi tarvittaessa anoa sosiaalivirastosta täydentävää tai ehkäisevää toimeentulotukea aikuissosiaalityön palvelupisteestä Kalliossa. Puhelinneuvonta sosiaalitoimen avustuksista
ma-pe klo 9-12 p. 09 310 56 257.

Seurakunnan antama taloudellinen apu on kriisiluontoista ja tilapäistä. Avustusta ei ole tarkoitettu toistuvaksi lisätoimeentuloksi, vaan tukitoimeksi selviytyä vaikean elämäntilanteen yli. Yhdessä etsitään keinoja selvitä kriisistä ja päästä elämässä eteenpäin.

Vastaanotolle otetaan mukaan tositteet tuloista ja menoista esim. Kelan viimeisimmät päätökset, sosiaalitoimen päätökset laskelmaosineen, selvitykset ansiosidonnaisesta tai saadusta palkasta. Mukaan kannattaa ottaa myös selvitykset maksetuista ja maksamattomista laskuista ja tositteet veloista.
Muistathan pyytää sosiaalitoimistosta myös kielteisen päätöksen kirjallisena ja tuoda sen mukanasi tapaamiseen. Mukaasi tarvitset myös kuvallisen henkilöllisyystodistuksen.

Vinkki!

Pikavippien ja korkeakorkoisten lainojen sijaan voit Takuu-Säätiöstä kysyä 200-2000€ pienlainaa kertaluonteisiin menoihin ja hankintoihin.
Lisätietoja 050 566 1930 tai 050 384 5962