Usein kysyttyä vihkimisestä

Kuinka paljon vihkimiselle on varattu aikaa?
Vihkiminen kestää noin puoli tuntia. Vihkimiset aloitetaan normaalisti tasatunnein. Kirkkoon kannattaa tulla noin 15 minuuttia ennen tilaisuutta. Jos vihkiminen halutaan toimittaa morsiusmessuna eli sisällyttää vihkikaavaan ehtoollinen, tilaisuuteen on varattava huomattavasti enemmän aikaa. Tämä on ehdottomasti mainittava vihkivarausta tehtäessä.

Onko riisin heittäminen sallittua?
Keittämätöntä riisiä voi heitellä kirkon ulkopuolella. Muita tuotteita ei saa heitellä seurakunnan kirkkojen edustalla.

Saammeko haluamamme vihkiajan, kun olemme ilmoittaneet vihkiaikatoiveemme verkkopalvelun kautta?
Todennäköisesti saatte. Asia kuitenkin riippuu siitä, kuinka moni muu pari on halunnut samaa aikaa. Siksi toiveita esitettäessä listalla on hyvä olla kymmenkunta vaihtoehtoa, jotta jokainen vihkipari saisi itselleen sopivan ajan. Tuomiokirkkoseurakunnan ja Johannes församlingin jäsenet ovat etusijalla vihkiaikoja jaettaessa.

Minkälaista musiikkia vihkitilaisuudessa saa esittää?
Vihkimusiikin pitää soveltua toimituksen jumalanpalvelusluonteeseen, ja siksi siitä pitää sopia kanttorin kanssa. Muutamaa viikkoa ennen vihkitoimitusta selviää, kuka kanttoreista vastaa teidän vihkitoimituksenne musiikista. Hänen yhteystietonsa saatte tilavaraussihteeriltä.

Häämusiikki soi Tuomiokirkkoseurakunnan kirkoissa
Häämusiikki Soi läpi vuoden Tuomiokirkkoseurakunnan kirkoissa ja nyt myös YouTubessa , jossa voit kuunnella tutuimpia häämarsseja eri kirkkojemme uruilla soitettuina.