Jorma Hentilä

Kuka olet ja mistä tulet?

Opiskelu toi minut Oulusta Helsinkiin, ja tänne asetuin pysyvästi 1967. Ammatilani olen toimittaja, mutta olen tehnyt töitä myös politiikassa, kentän vasemmalla reunalla. Olen ollut pitkään mukana kristillisessä sateenkaariyhteisössä. Kuulun Herättäjä-yhdistykseen.

Mitä seurakunta sinulle merkitsee?

Seurakunta luo tilaisuuden pysähtyä ja hiljentyä. Toivon mukaan kukin voi olla mukana omana aitona itsenään ja ilman, että kenenkään uskoa mittaillaan.

Mihin asioihin haluat seurakuntaneuvoston jäsenenä vaikuttaa?

Tahdon olla rakentamassa avointa ja ihmisten arjessa kiinni olevaa kirkkoa, joka ei arkaile käydä - Vuorisaarnan ja Vanhan Testamentin profeettojen hengessä - käsiksi epäkohtiin ja oikeudettomuuteen yhteiskunnassa. Tuomiokirkkoseurakunnan luottamushenkilöinä meidän on aivan erityisesti tartuttava haasteisiin, joita seurakunnan asema kaupungin ydinkeskustassa tuo eteemme.

Jos olet myös yhteisen kirkkovaltuuston jäsen, minkälaisiin asioihin pyrit siellä vaikuttamaan?

Helsinki on kaupunkina moni-ilmeinen, ja seurakuntien toimintaympäristöt vaihtelevat sen mukaan. Yhteisen kirkkovaltuuston - ja myös kirkkoneuvoston - on välttämätöntä ottaa tämä päätöksissään huomioon. Lisäksi viittaan edellisiin kohtiin.