Helsingin tuomiokirkkoseurakunnasta

Helsingin tuomiokirkkoseurakunta on keskustaseurakunta ja kirkko kaupungin sydämessä. Seurakunta palvelee Helsingin ydinkeskustassa asuvia, siellä työtään tekeviä ja vierailevia ihmisiä ja kulkee heidän rinnallaan elämän kaikissa tilanteissa, ilossa ja surussa.

Seurakunnan historialliset kirkot ovat näkyvästi esillä Helsingin katukuvassa. Tuomiokirkko on koko maan kuvatuimpia rakennuksia ja Helsingin suosittuja turistikohteita. Se on myös suosittu juhla-, konsertti- ja vihkikirkko. Vuosittaisia kävijöitä kirkossa ja sen tilaisuuksissa on lähes puoli miljoonaa eri puolilta maailmaa. Tuomiokirkosta on myös muotoutunut monelle suomalaiselle toinen kotikirkko, jossa voi hiljentyä Jumalan kasvojen edessä.

Myös seurakunnan muut kirkot Mikael Agricolan kirkko, Suomenlinnan kirkko, Vanha kirkko ja Johanneksenkirkko sekä Ruoholahden kappeli kokoavat tilaisuuksiinsa ja toimintaansa ihmisiä sekä Helsingistä että lähikunnista kuin myös kauempaa.

Seurakuntaan kuuluvat Kruununhaan, Katajanokan, Kluuvin, Kampin, Ruoholahden, Eiran, Punavuoren, Ullanlinnan, Kaartinkaupungin, Kaivopuiston, Suomenlinnan, Jätkäsaaren ja Isosaaren alueet. Seurakunnalla on noin 29 000 jäsentä.

Tuomiokirkkoseurakunta tarjoaa toimintaa kaikenikäisille ja erilaisissa elämäntilanteissa oleville henkilöille. Seurakunnan kirkoissa järjestetään messujen ja jumalanpalvelusten lisäksi runsaasti muita tilaisuuksia, kuten konsertteja, hartaushetkiä ja iltakirkkoja.

Seurakuntana olemme läsnä ihmisten elämässä myös arkena. Lapsi- ja perhetyö tavoittaa lasten lisäksi lapsille tärkeitä aikuisia, kouluikäisille ja nuorisolle on erilaisia kerhoja ja tapahtumia, nuorille aikuisille tarjotaan heidän näköistänsä toimintaa. Aikuistyö tarjoaa mahdollisuuksia myös vapaaehtoistyöhön. Diakoniatyö ja erilaiset tukiryhmät pyrkivät tavoittamaan ne, joiden elämäntilanne on vaikea ja jotka tarvitsevat apua ja tukea arjessa selviytymiseen.

Tule mukaan kokemaan seurakunnan yhteys!

Helsingin seurakuntayhtymän ja myös Tuomiokirkkoseurakunnan Y-tunnus: 0201242

----------------------------------

Laskutustiedot

Paperilaskujen laskutusosoite: Hgin tuomiokirkko srk / HSRKY / Kirkon Palvelukeskus, ++2014226++, PL 378, 00026 Basware

Sähköpostiosoite laskuille: kirkonpalvelukeskus@bscs.basware.com

Verkkolaskujen laskutusosoite: OVT003702012427226, välittäjän tunnus BAWCFI22 (Basware Oyj)

----------------------------------

Tuomiokirkon portaat ovat helsinkiläisten olohuone ja monenlaisten tapahtumien näyttämö. Lokakuussa 2011 ne saivat peitteekseen Marttojen neuloman maailman suurimman jättitilkkupeiton.