TOIMINTA

Lauttasaaren seurakunta tarjoaa monenlaista toimintaa kaikille ikäryhmille. Tutustu tapahtumakalenteriin.

Messut

Messua vietetään pyhäpäivisin klo 11. Messun aikana toimii pyhäkoulu klo 11–12. Messun päätteeksi juodaan kirkkokahvit.

Viikkomessu on keskiviikkoisin klo 19 (tarkista poikkeukset tapahtumakalenterista). Viikkomessu koostuu lyhyehköstä puheesta ja ehtoollisesta.

Järjestämme myös lasten kirkkohetkiä, vauvakirkkoja, perhe- ja erikoismessuja vuoden mittaan.

Messuissa toimii luottamushenkilöitä ja kirkkoväärtejä avustajana, kolehdinkerääjänä, ja tekstinlukijana. Uusia kirkkoväärtejä mahtuu mukaan! Lisätietoja saa kaikilta papeiltamme.


Musiikki

Kirkossamme järjestetään konsertteja noin kerran kuukaudessa.

Lauttasaaren Kirkon Kamarikuoro laulaa pääasiallisesti liturgista musiikkia ja on mukana messussa joitakin kertoja vuodessa. Harjoitukset ovat maanantaisin klo 18.30 seurakuntasalissa, kuoroa johtaa kanttori Marjukka Andersson.

Lapsikuoro on mukana lapsille suunnatuissa messuissa. Kuoro harjoittelee keskiviikkoisin 15.00–15.45 seurakuntasalissa kanttori Aino Valojärven ohjauksessa.

Seurakunnan nuorisobändi: lisätietoa varpu.koivunen(at)evl.fi
Diakonia

Diakoniatyöntekijän kanssa voit keskustella luottamuksellisesti omista asioistasi joko diakoniatoimistossa tai kotonasi.

Diakoniatoimistossa on päivystys ajanvarausta varten tiistaina, torstaina ja perjantaina klo 10–11, soita numeroon 09 2340 4318 tai tule käymään osoitteessa Myllykallionrinne 1 F.


Aikuistyö

Seurakunnan aikuistyö pyrkii auttamaan seurakuntalaisia kasvamaan kristittyinä järjestämällä tilaisuuksia, retkiä ja illanviettoja. Aikuistyön tavoitteena on myös omalta osaltaan edistää suhteita eri laitoksiin, järjestöihin ja kokonaiskirkollisiin elimiin.

Vapaaehtoiset seurakuntalaiset eli lähimmäispalvelijat käyvät kodeissa ja laitoksissa tervehtimässä seurakuntalaisia. He toimivat tukihenkilöinä ja ulkoiluystävinä apua tarvitseville. Tiedustelut sini.havas(at)evl.fi

Kuvassa kesätyöntekijä Aaron Haarti tapaamassa seurakuntalaista.


Lapset ja pienten lasten perheet

Seurakunnan lapsi- ja perhetyö tarjoaa toimintaa vauvasta kouluikään. Vanhemmille toiminta luo tilaisuuden muiden lapsiperheiden kohtaamiseen, ystäväsuhteisiin ja kasvatuskysymysten pohdiskeluun.

Kirkon päiväkerho toimii arkisin klo 9–12. Se on tarkoitettu 3–6-vuotiaille lapsille. Kerhossa ulkoillaan, askarrellaan, lauletaan ja leikitään. Tiedustelut eija.harkanen(at)evl.fi

ILMOITTAUDU PÄIVÄKERHOON TÄSTÄ

Avoin perhekerho maanantaisin, tiistaisin ja perjantaisin klo 9–12, D-rappu. Maanantaisin ja tiistaisin myös jumppasali on avoinna klo 10-11. Perhekeho on lasten ja aikuisten yhteinen kohtaamishetki. Kerhoon voi ottaa omat eväät, aikuisille kahvi- ja teetarjoilu. Ei ilmoittautumista.


Koululaisten iltapäiväkerho 1- ja 2-luokkalaisille toimii kirkolla koulupäivisin klo 12–17 yhteistyössä Helsingin kaupungin opetusviraston kanssa. Lue lisää: Helsingin kaupungin opetusvirasto

Tiedustelut Eija Härkänen, eija.harkanen(at)evl.fi

Pyhäkoulu sunnuntaisin klo 11. Pyhäkoulu alkaa kirkkosalissa, jossa ollaan mukana messun alkuosassa. Pyhäkouluun ovat tervetulleita kaikki lapset, alle nelivuotiaat aikuisen seurassa. Pyhäkoulu pidetään joka sunnuntai klo 11–12 (ei kesäaikana), perhemessupyhinä osallistutaan messuun.

Lisätietoja: eija.harkanen(at)evl.fi ja annette.markkunen(at)evl.fi


Varhaisnuoret (7–14-vuotiaat )

Elektronikkakerhossa rakennetaan ovikelloja, kuuntelulaitteita ym. Samalla opitaan liittämään johtoja ja vastuksia turvallisesti toisiinsa. Kerho toimii maanantaisin klo 18 Kryptassa

Kokkikurssi tiistaisin klo 18–20 alkaen 5.9. Kurssi on tarkoitettu 7–12 vuotiaille

Krypta-klubissa tavataan kavereita ja vietetään aikaa mm. pelaamalla. Klubi on
1–4-luokkalaisille torstaisin klo 15–18

Salibandykerho 1–2 luokkalaisille perjantaisin klo 16–17, C-rappu.

Teatterikerho 1-12-vuotiaille maanantaisin klo 17.15-18.15 kryptassa. Opitaan yhdessä teatteri-ilmaisun perusasioita ja pidetään hauskaa.

Tyttöjen ja poikien leireille ja retkille sekä kesäkerhoon voi ilmoittautua tästä. Ilmoittautumissivulle

Lisätietoja varhaisnuorten toiminnasta antaa Teijo (Teiska) Junnola, teijo.junnola@evl.fi ja Saara Goldhorn saara.goldhorn@evl.fi

Partio: Lauttasaaren Luotsitytöillä ja Lauttapartiolla on kolot kirkolla. Partiolaisten yhdyshenkilönä seurakunnassa toimii Teijo Junnola.
Lauttapartion kotisivut ja Luotsityttöjen kotisivut


Nuoret

Seurakuntamme nuorten toiminta on todellinen pelastustie rippikoulun jälkeen. Mukaan voit tulla riparin jälkeen tai vaikka et olisi käynyt riparia.


Nuorten toiminta keskittyy tällä hetkellä isoskoulutukseen. leireihin ja popup tapahtumiin.

Viikonloppuleirejä nuorille on useampi kaudessa: Ilmoittaudu nuorten leireille tästä.
Näytelmäryhmä nuorille ja nuorille aikuisille 13 vuotiaasta ylöspäin maanantaisin klo 18.30-20.30 kryptassa. Opitaan yhdessä teatteri-ilmaisun ja näytteijätyön perusasioita ja pidetään hauskaa. Kevään projektina ryhmä toteuttaa suositun Pääsiäisvaelluksen.

Nuoret aikuiset

Nuoret aikuiset löydät Facebookista: Larun srk:n Nuoret Aikuiset

Lisätietoja nuorten ja nuorten aikuisten toiminnasta antaa Varpu Koivunen., varpu.koivunen(at)evl.


Rippikoulu

Kesän 2018 rippileirit löytyvät päävalikosta. Rippikoulun voi käydä myös aikuisena yksityisesti. Rippikoulupappina toimii Annette Markkunen.

Jos haluat käydä aikuisrippikoulun ryhtyäksesi kummiksi tai mennäksesi vihille kirkossa, ota yhteys Annetteen mahdollisimman aikaisessa vaiheessa, niin yhteisille tapaamisille löytyy helpommin aikoja.

annette.markkunen(at)evl.fi

Kansainvälinen työ ja lähetys

Kansainvälinen työ on osallisuutta kristillisen sanoman välittämiseen kaikkialle maailmaan ja lähimmäisenrakkauden toteuttamista heikoimmassa asemassa olevien ihmisten parissa. Kansainvälisen vastuun jakamiseen voi osallistua esimerkiksi tukemalla seurakunnan nimikkolähettien työtä.

Lauttasaaren seurakunnalla on Suomen Lähetysseuran kautta kaksi nimikkolähetystyö kohdetta:

  • Riikka Halme-Berneking tekee raamatunkäännöstyötä nkumbin kielelle.
  • Laosilainen Chinda Soukpaseuth opiskelee teologiaa Hong Kongin luterilaisessa teologisessa seminaarissa.

Radiolähetysjärjestö Sanansaattajat ry tekee fulfulden-kielisiä radio-ohjelmia Länsi-Afrikan alueella asuvan fulaniheimon parissa.

Egyptin koptikirkon työtä Kairon köyhimmillä alueilla tuemme Suomen Pipliaseuran kautta.

Lisätietoja antaa pastori Marko Heusala, marko.heusala(at)evl.fi.
Kirkkoherran tervehdys

Kirkkomme on keskellä Lauttasaarta. Seurakuntamme on sinä, minä ja noin 12 000 muuta. Toimimme lauttasaarelaisten keskellä, heitä varten, Taivaan Isän suojeluksessa. Elämme kristityn elämää todeksi arjessa: perheessä, työpaikalla, naapuruussuhteissa, luonnon keskellä sekä pitäen yhteyttä myös syrjässä oleviin.

Rakennamme yhdessä Lauttasaaresta entistä yhteisölliisempää saarta. Haluamme olla seurakuntayhteisö, joka rohkaisee ja tukee elämän eri vaiheissa. Armon yhteisö, joka pitää huolta jokaisesta sekä auttaa huolehtimaan toinen toisistamme ja Jumalan luomasta ympäröivästä luonnosta.

Kutsun sinua mukaan erilaisiin osaamis- ja kiinnostusalueesi mukaiseen vapaaehtoistoimintaan. Olisitko sinä esimerkiksi lähimmäisen auttaja, tukihenkilö tai ympäristötekojen tekijä? Tervetuloa mukaan.

Tervetuloa kirkonmäelle!

Siunausta sinulle ja läheisillesi,

Juha Rintamäki
Lauttasaaren kirkkoherra