19.01. Onneksi olkoon: Heikki, Henri, Henna, Henrik, Henni, Henriikka, Henrikki | Palaute
Roihuvuoren seurakunta

Sururyhmä vie eteenpäin uusille poluille

12.01.2021, 13:37 /  päivitetty 14.01.2021, 15:37
Talvinen näkymä polulle lumisateen peittämältä sillalta puisten kaiteiden reunustamana

Läheisen kuolema voi olla odotettu, äkillinen tai jotain siltä väliltä. Ihmiset reagoivat menetyksiin monella eri tavalla. Myös surun käsittelyyn on monenlaisia tapoja. Yksi mahdollisuus on sururyhmä, joka on luottamuksellinen vertaistukiryhmä.

Kenelle sururyhmä soveltuu?

- Ryhmä voi sopia monenlaisille ihmisille, mutta ei ehkä vielä akuuteimman ja synkimmän surun keskellä kulkijalle, sillä ryhmässä on hyvä kyetä vastavuoroisuuteen tai ainakin kuulemaan toisten surusta. Juttelemme ilmoittautujien kanssa puhelimitse, jotta voimme arvioida kunkin osallistujan tilannetta ryhmän kannalta, kertovat ryhmän vetäjät, pastori Leena Nygård Vartiokylän seurakunnasta ja Sari Oikarinen Herttoniemen seurakunnasta.

Mukaan lähteminen on aina prosessi, jonka lopputulemaa ei voi etukäteen tietää.
- Ryhmän avulla voi olla mahdollista edetä elämässä, joka on menetyksen myötä muuttunut monella tavalla.

Joskus ryhmän anti aukeaa vasta ryhmän päättyessä tai sitäkin myöhemmin.

- Kannattaa luottaa prosessiin. Jos ajatus kutsuu, rohkaisen lähtemään mukaan. Ei voi tietää ennen kuin kokeilee. Avoimella asenteella liikkeelle lähtevä saattaa löytää ryhmästä jopa uusia ystäviä, eikä iällä ole siinä merkitystä, Leena Nygård näkee.

Sururyhmä Matteuksenkirkolla aloittaa 18.2.

Matteuksenkirkolla järjestetään keväällä 2021 sururyhmä läheisen ihmisen menettäneille. Ryhmä on suljettu vertaistukiryhmä, jossa voi luottamuksellisesti kokea ja jakaa menetykseen liittyviä tunteita ja ajatuksia, keskustella ja kysyä vaikeitakin kysymyksiä. Suosittelemme, että menetyksestä on ryhmän alkaessa kulunut jo muutama kuukausi. Mukaan mahtuu 8 osallistujaa. Ryhmää ohjaavat pastorit Leena Nygård Vartiokylän seurakunnasta ja Sari Oikarinen Herttoniemen seurakunnasta.

Missä: Matteuksenkirkolla Itäkeskuksessa, Turunlinnantie 3

Milloin: Torstaisin 18.2.-25.3. & 27.5. klo 14.00-15.30

Ilmoittautuminen viimeistään pe 12.2. Leenalle 09 2340 6450 (leena.nygard@evl.fi) tai Sarille 09 2340 3352 (sari.oikarinen@evl.fi)

HUOM! Mahdolliset koronarajoitukset saattavat vaikuttaa ryhmän kokoontumisiin. Tarvittaessa ryhmä toteutetaan etäyhteyksin.