07.03. Onneksi olkoon: Tarja, Taru | Palaute
Roihuvuoren seurakunta

Naapurikassikeräys ui Laajasaloon - kauppias:  "Asiakkaat pyysivät keräystä tännekin"

Roihuvuoren seurakunta

06.02.2020, 11:10 /  päivitetty 06.02.2020, 11:06
Nainen laittamassa naapurikassikeräyksen kärryyn tuotteita Laajasalon kauppaksekus Saaren aulassa

-Tämä on aivan ihanaa. Helppo tapa auttaa, ja kun tietää että se menee suoraan tällä alueella asuville. Jotenkin se on ihan eri asia kuin antaa rahaa, tiivistää laajasalolainen Inkeri Ruuska ajatuksensa Naapurikassikeräyksestä. Hän käveli ensin keräyskärryjen ohi Laajasalon Saaren kauppakeskuksessa, mutta palasi sitten takaisin tarkistamaan mistä oli kyse.

Päivi Tiger lappaa puoli kassillista ruokatarvikkeita keräykseen.

-Minäkin kysyin, miksei Laajasalossa ole tämmöistä keräystä, kun Hertassakin oli. Kyllä täälläkin on varmaan perheitä, jotka voi tarvita apua. Me ollaan eläkkeellä eikä enää paljon syödä. Mä laitoin tänne sikanautasäilykettä, hernekeittopurkin, chilitomaattimurskaa ja kilon spagettia. Siitähän saa sitten koko aterian. Niin, ja laitoin myös hammastahnan ja pari hammasharjaa.

Mä ajattelen tämmöisiä järkeviä, että siitä saa koko aterian. Oon itteki joskus nuorena ollu ilman ruokaa.

K-kauppias Teppo Ojala K-Supermarket Saaresta muistaa ensin huomanneensa jonkun facebook-päivityksen Herttoniemen Naapurikassikeräyksestä.

-Ei mennyt päivääkään, kun asiakkailta alkoi tulla viestejä, että tännekin halutaan keräys. Laajasalo on voimakkaasti yhteisöllinen alue, Roihuvuoren seurakunnan kanssa paljon yhteistyötä tekevä Ojala tietää.

Myös kauppiaan kannalta Naapurikassi on hyvä juttu, sillä se tuo myös lisämyyntiä.

-Se ei ole kuitenkaan tässä se juttu. Enemmän olen kiinnostunut siitä, miten ihmiset haluavat auttaa toisiaan. Hyvinhän nuo kärryt ovat tuossa täyttyneet.

K-kauppias Teppo Ojala, osallisuuspäällikkö Henrik Linnavirta Kukunorista ja diakoniatyöntekijä Saara Menezes Laajasalon kauppakeskus Saaressa Naapurikassikeräyksessä
Kauppias Teppo Ojala (vas.), Naapurikassihanketta synnyttämässä ollut osallisuuspäällikkö Henrik Linnavirta Kukunorista ja Roihuvuoren seurakunnan diakoniatyöntekijä Saara Menezes olivat ilahtuneita keräyksen hyvästä vastaanotosta Saaren kauppakeskuksessa Laajasalossa.

Näin naapurikassikeräys toimii

Osta kaupasta jokin säilyvä ruokatavara tai hygieniatuote – ja laita sen kaupan aulassa olevaan keräyskärryyn. Seurakunnan diakoniatyöntekijät jakavat tavarat suoraan alueen vähävaraisille.

Seuraavat keräykset Herttoniemessä ja Laajasalossa

K-Supermarket Hertta: keskiviikot 12.2., 11.3., 15.4. ja 13.5. klo 16-19.

K-Supermarket Saari: to 19.3. klo 16-19