28.02. Onneksi olkoon: Onni | Palaute
Roihuvuoren seurakunta

Tule meille töihin – haemme Laajasalon alueelle kappalaista

Roihuvuoren seurakunta

10.02.2021, 19:11 /  päivitetty 15.02.2021, 20:21
Roihuvuoren seurakunnassa on avoinna Laajasalon kappalaisen virka, koska nykyinen kappalainen Kari Laaksonen jää eläkkeelle toukokuun lopussa palveltuaan seurakunnassamme lähes 40 vuotta. Viran hakuaika päättyy pe 5.3.2021 klo 15 ja virka täytetään 1.6.2021 alkaen.
Kuva Laajasalon kirkon valoista, logo ja teksti: Tule meille töihin. Kappalaisen virka.

Roihuvuoren seurakunta on aktiivinen kaupunkiseurakunta, johon kuuluvat Laajasalo, Roihuvuori, Marjaniemi ja Tammisalo. Alueen väestöstä seurakunnan jäseniä on 53,9 %, mikä on enemmän kuin Helsingissä keskimäärin. Seurakuntamme on kasvualuetta, viime vuonna saimme 302 uutta jäsentä. Laajasalon kirkon klo 12 messussa käy normaalioloissa reilu sata henkeä joka sunnuntai, Roihuvuoren kirkon klo 10 messussa hiukan vähemmän.

Seurakuntamme papit toimivat jumalanpalveluksissa ja kirkollisissa toimituksissa koko seurakunnan alueella. Papeilla on keskimäärin 50–60 kirkollista toimitusta vuodessa. Papiston kesken sovitaan työn painotuksista eri työaloilla. Lapsia ja nuoria asuu alueellamme paljon, joten kaikki papit pitävät vuosittain rippikoulua.

Kappalainen johtaa Laajasalon moniammatillista tiimiä, johon tällä hetkellä kuuluu kappalaisen lisäksi kaksi muuta pappia, kaksi diakonia ja kanttori. Lisäksi Laajasalon kirkolla työskentelee seurakuntasihteeri, tiedottaja, kaksi lastenohjaajaa (yksi päiväkerho ja kerhoja alakoululaisille), 2–3 suntiota, yleensä iltasiivooja, lyhyesti viikon varrella muskariopettaja ja välillä myös kirkkoherra.

Kappalainen koordinoi seurakunnan toimintaa Laajasalon alueella. Aikuisille suunnatun toiminnan suunnittelun ja toteutuksen työrukkasena on vapaaehtoisista seurakuntalaisista koostuva aluetoimikunta. Lisäksi mukana on yli 200 vapaaehtoista. Seurakunta on myös laajasti verkottunut alueen muiden toimijoiden kanssa.

Laajasalo on 20 000 asukkaan saari täynnä upeaa merenrantaluontoa. Ennusteiden mukaan asukasmäärä kasvaa vuosikymmenen lopulla 30 000:een. Laajasaloon kuuluu kaunis Jollas ja nopeasti kasvava uusi Kruunuvuorenranta. Vieressä on puolustusvoimien Santahamina. Sosioekonomiset erot ovat huomattavan suuret. Laajasalon viehättävä puukirkko valmistui vuonna 2003 ja se sijaitsee ”keskellä kylää”, kauppakeskus Saaren ja Laajasalon koulujen ja terveysaseman läheisyydessä.

Kappalaisen viran tarkemmat vaatimukset ja kelpoisuusehdot näet KirkkoHR:n ilmoituksesta. Tehtävään haetaan ensisijaisesti palvelun sähköisellä hakulomakkeella, joka löytyy ilmoituksen lopusta.

Toissijaisesti hakemukset voi lähettää Helsingin hiippakunnan tuomiokapitulille postitse Bulevardi 16 B, 00120 Helsinki tai sähköpostitse helsinki.tuomiokapituli@evl.fi

Lisätietoja voi kysyä kirkkoherra Timo Pekka Kaskiselta, p. 050 437 2144, pekka.kaskinen@evl.fi.