19.01. Onneksi olkoon: Heikki, Henri, Henna, Henrik, Henni, Henriikka, Henrikki | Palaute
Roihuvuoren seurakunta

Hautausmaiden kappeleihin lisää siunausaikoja ja enimmäishenkilömäärä kasvaa

13.01.2022, 10:37 /  päivitetty 13.01.2022, 16:38
Helsingin seurakunnat lisäävät hautausmaiden kappeleihin siunausaikoja helmikuun ajaksi ja suurentavat hieman kappeleiden siunauksien enimmäishenkilömääriä. Näin helpotetaan omaisten mahdollisuuksia osallistua hautajaisiin ja löytää sopiva aika mahdollisimman pian.
Hautajaisten saattojoukkoa ja kukkkavihko

Koronarajoitusten takia siunauskappeleissa voi siunaustilaisuuksiin osallistua korkeintaan puolet kullekin tilalle määritellystä enimmäishenkilömäärästä. Kirkoissa taas voi olla läsnä yksi viidesosa tilan enimmäishenkilömäärästä tai enintään 30 henkeä tilan koosta riippumatta.

Samalla Helsingin seurakunnat muistuttavat, että seurakuntien isoissa kirkoissa on edelleen vapaana aikoja hautaan siunaamisille. Kaikissa tilaisuuksia on vahva maskisuositus. Päivitetyt ohjeet soveltavat Helsingin hiippakunnan tuomiokapitulin 12.1.2022 antamaa ohjeistusta.

Henkilömäärärajat hautausmaiden kappeleissa tiukentuneiden koronarajoitusten aikaan

Hautausmaiden kappelien ehdottomat enimmäishenkilömäärät ovat tammikuun loppuun asti seuraavat:

Hietaniemen hautausmaa

Vanha kappeli 35 henkeä
Uusi kappeli 50 henkeä

Honkanummen hautausmaa

Iso kappeli 50 henkeä
Pieni kappeli 30 henkeä

Malmin hautausmaa

Iso kappeli 45 henkeä
Läntinen kappeli 20 henkeä
Itäinen kappeli 20 henkeä

Östersundomin kirkko 30 henkeä

Kulosaaren kappeli 20 henkeä

Enimmäishenkilömääriin ei lasketa mukaan siunaavaa pappia, kanttoria eikä kappelivahtimestaria.

Lisäksi Helsingissä avataan Hietaniemen ja Honkanummen hautausmailla siunausaikoja myös sunnuntaille helmikuun ajaksi. Honkanummen hautausmaan pieni kappeli ja Malmin hautausmaan läntinen kappeli avataan siunauskäyttöön perjantaisin.

Kirkoissa järjestettäviin siunaustilaisuuksiin voi ottaa enintään viidesosa tilan määritellystä enimmäisosallistujamäärästä. Yksittäisessä tilaisuudessa voi kuitenkin olla läsnä enintään 30 henkeä tilan koosta riippumatta.

Osallistujamäärä voidaan siunaavan papin harkinnalla ylittää yksittäisissä tapauksissa ja vain yksittäisten henkilöiden osalta inhimillisistä ja sielunhoidollisista syistä. Tällainen poikkeus voisi olla esimerkiksi se, jos suurperheen vainajan kaikkein lähimmistä omaisista, kuten lapsista, joku ei muuten voisi osallistua siunaustilaisuuteen.