15.07. Onneksi olkoon: Rauni, Rauna | Palaute
Roihuvuoren seurakunta

Yhteisvastuu – lähimmäisenrakkauden kansanliike

Roihuvuoren seurakunta

02.02.2019, 00:14
Yhteisvastuu on lähimmäisenrakkauden kansanliike ja evankelisluterilaisen kirkon vuosittainen suurkeräys, joka auttaa hädänalaisia syntyperään, uskontoon tai poliittiseen vakaumukseen katsomatta Suomessa ja kehitysmaissa. Vuoden 2019 keräyksellä tuetaan lasten ja nuorten koulutusta Suomessa ja maailman katastrofialueilla.

Köyhyys ja konfliktit esteenä opinnoille

Köyhien lasten määrä Suomessa on kasvussa. Noin joka kymmenes lapsi elää pienituloisessa perheessä eli noin 120 000 lasta.

Monien nuorten kohdalla unelmien ammatti on vaarassa jäädä haaveeksi, jos perheellä ei ole varaa maksaa opinnoista aiheutuvia kustannuksia, kuten tietokonetta, oppikirjoja tai ammatillisissa opinnoissa tarvittavia välineitä.

Maailman pahimmilla katastrofialueilla monet lapset ja nuoret ovat menettäneet lähes kaiken tutun ja turvallisen, kun he ovat joutuneet pakenemaan luonnonkatastrofeja ja konflikteja. Tulevaisuus näyttää toivottomalta ja oma merkitys maailmassa on usvan peitossa, kun koulunkäynti keskeytyy. Myös muuttuneet ilmasto-olosuhteet vaikeuttavat ruoantuotantoa, karjanhoitoa sekä lasten ja nuorten koulunkäyntiä, kun perheet joutuvat muuttamaan veden ja tuoreen laidunmaan perässä. Koulutus mahdollistaa uusia toimeentulomahdollisuuksia haastavissa olosuhteissa.

Miten autetaan

Suomessa

Suomessa Yhteisvastuukeräyksellä tuetaan vähävaraisten lasten ja nuorten opiskelua esimerkiksi avustamalla maksullisten opiskeluvälineiden hankinnassa Kirkon diakoniarahaston kautta. Lisäksi diakoniarahaston avustuksilla tuetaan taloudellisesti eri syistä vaikeassa tilanteessa eläviä ihmisiä. Keräysvaroja käytetään myös monipuoliseen avustustyöhön paikallisseurakuntien kautta.


Maailmalla

Ulkomailla yhteisvastuuvaroin autetaan katastrofien ja konfliktien aiheuttamissa hätätilanteissa pahiten kärsineitä ihmisiä, tänä vuonna erityisesti nuoria. Keräysvaroin tuetaan koulunsa keskeyttämään joutuneiden oppilaiden paluuta takaisin kouluun, jaetaan koulu- ja hygieniatarvikkeita sekä autetaan koulumaksuissa. Syrjäseuduille koulutetaan lisää päteviä opettajia ja rakennetaan turvallisia kouluja. Avun vie perille Kirkon Ulkomaanapu.


Yhteisvastuukeräys Roihuvuoren seurakunnassa

Yhteisvastuukeräys avataan 3. helmikuuta messuissamme Roihuvuoren kirkossa klo 10 ja Laajasalon kirkossa klo 12.

Pitkin kevättä järjestetään yhteisvastuutapahtumia, joihin osallistumalla tuet keräystä.

Suurin tapahtumistamme on lapsiperheille suunnattu Euron päivä , jossa on monenlaista puuhaa, peliä ja ostettavaa kohtuuhintaan. Päivän tähtiä ovat kirkon pihalla vierailevat ponit, joiden kyytiin pääsee pienellä summalla. Euron päivä on vuosien saatossa muodostunut odotetuksi perinteeksi.


Katso kaikki kevään yhteisvastuutapahtumamme tästä .

Listätietoa keräyksestä: yhteisvastuu.fi