12.08. Onneksi olkoon: Klaara | Palaute
Roihuvuoren seurakunta

Roihuvuoren kirkon uusi suntio muutti työn perässä Jyväskylästä Helsinkiin

Roihuvuoren seurakunta

20.06.2019, 12:37
Kun Sari Kylmälahti haki Roihuvuoren seurakuntaan suntioksi, hän oli valmis suuriin muutoksiin. Kun kirkkoherra soitti myönteisestä valinnasta vain puoli tuntia haastattelusta, Sarin sydän hakkasi hetken tyhjää

Mistä olet kotoisin?

Olen syntynyt Posiolla viime vuosituhannen puolella ja 3,5-vuotiaana laskeutunut Saarijärven Tarvaalan kylään, jossa vietin lapsuuteni, nuoruuteni ja varhaisaikuisuuteni.

Ketä perheeseesi kuuluu?

Tällä hetkellä perhe koostuu kohta täysi-ikäisestä tytöstä ja vuoden ikäisestä mäyräkoirasta. Lapsia on siunaantunut neljä, kolme tyttöä ja yksi poika. Vain kuopus asuu enää kotona. Lapsenlapsiakin on yksi.

Kerro työhistoriastasi.

Takana on pitkä ura maanviljelijänä. Tallasin navettapolkua 30 vuotta. Työ oli 24/7.

Mikä herätti kiinnostuksen lähteä suntioksi?

Elämässäni tuli vaihe, jossa piti tosissaan miettiä, että mikä minusta tulee isona. Pari ystävääni ehdotti suntioksi ryhtymistä ja siitä heräsi uteliaisuus ammattia kohtaan. Kristillinen opisto naapurissani Jyväskylässä ja oppisopimus Jyväskylän seurakunnan kanssa oli lottovoitto. Pääpaikka oli Tikkakosken alueseurakunta, jossa minulla oli hyvä mentorisuntio Vuokko Vilpunaho opastamassa suntion työn saloihin.

Kun lähdin Helsinkiin työhaastatteluun huhtikuussa, olin valmis suuriin muutoksiin. Kirkkoherra Timo Pekka Kaskisen ilmoitettua valinnasta, minulla oli vartin verran huterampi olo... asunnon myynti, asunnon hankinta ja muutto olivat päällimmäisenä mielessä.

Tykkään siitä, että asiat tapahtuvat – ja nyt on tapahtunut vauhdilla!

Miltä muutos tuntuu?

Olen tosi paljon tykännyt kaikesta uudesta. Muutto Helsinkiin ja työpaikka Roihuvuoressa tuntuvat oikeilta asioilta. Kevät on hyvä aika muuttaa: on valoisaa ja luonto herää kukoistukseen… samalta tuntuu itsestäni nyt, olen herännyt uuteen kukoistukseen.

Mikä suntion työssä on mielekkäintä?

Haluan tuoda työhöni sitä osaamista, johon olen koulutuksen saanut, ennen kaikkea palvellen. Roihuvuoren kirkossa olemme työparini Razia Khanin, tuttavallisemmin Sonjan, kanssa saaneet vapaat kädet toteuttaa itseämme ja tuoda uusia ideoita.

Parasta suntion työssä on valmistaa kirkko messua varten seurakuntalaisille, jolloin heidän on helppo tulla kohtaamaan Jumalaa. Huippua tässä työssä ja varsinkin täällä ”Roihussa” on saada olla kuulemassa upeita kirkkokonsertteja.

Teksti: Misku Välimäki
Kuvat: Misku Välimäki (vaaka), Marko Anttila (pysty)

Juttu on julkaistu 6.6. ilmestyneessä Roihuvuoren seurakunnan Kiikari-lehdessä