19.05. Onneksi olkoon: Emilia, Emma, Emmi, Milla, Milja, Milka, Mila, Amalia | Palaute
Puotilan kappeli

Vartiokylän kirkon ja Puotilan kappelin tilat avautuvat läsnä olevalle seurakunnalle 25.5. alkaen

Vartiokylän seurakunta

25.05.2021, 14:34 /  päivitetty 26.05.2021, 11:16
Kuvassa kasvomaski puisen ristin päällä

Jumalanpalvelukset ja toimitukset Vartiokylän kirkossa ja Puotilan kappelissa avautuvat läsnä olevalle seurakunnalle seuraavien henkilömäärien mukaan: Vartiokylän kirkon jumalanpalveluksissa ja toimituksissa voi olla yhteensä 26 ihmistä kolmessa sektorissa ja Puotilan kappelissa 20 ihmistä kahdessa sektorissa.

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella voidaan Helsingin hiippakunnan ohjeistuksen mukaan järjestää 25.–31.5. sisä- ja ulkotiloissa enintään kymmenen hengen kokoontumisia. 1.–15.6. sisätiloissa voidaan järjestää enintään kymmenen hengen kokoontumisia ja ulkotiloissa enintään viidenkymmenen hengen kokoontumisia, mutta kirkkotila voidaan jakaa erillisiin sektoreihin, joihin jokaiseen voi ottaa enintään kymmenen ihmistä kahden metrin turvavälein.

Työntekijät opastavat kirkkoon tulijat turvaetäisyydet mahdollistaville paikoille ja ohjaavat ihmiset porrastetusti kirkkotilaan sisään, ulos ja ehtoolliselle ja/tai eri uloskäyntejä käyttämällä.

Jumalanpalvelukset välitetään toukokuun loppuun asti myös verkon kautta. Kesän ajan lähetykset tulevat alueen eri kirkoista.

Seurakuntien sisätiloissa voidaan järjestää harrastustoimintaa kymmenen hengen kokoontumisrajoituksen mukaisesti 25.5.2021 alkaen.

20-vuotiaiden ja sitä nuorempien ohjattu harrastustoiminta voidaan seurakunnissa toteuttaa sisä- ja ulkotiloissa. Tämä koskee myös rippikouluja.

Seurakuntien tiloihin saa tulla vain täysin terveenä. Kaikissa tilanteissa tulee noudattaa yli kahden metrin turvavälejä. Käsien pesua ja desinfiointia edellytetään ja siihen on seurakunnan tiloissa mahdollisuus. Seurakuntien tilaisuuksiin osallistuville ja seurakunnan tiloissa asioiville suositellaan vahvasti kasvomaskin käyttöä.