25.09. Onneksi olkoon: Kullervo | Palaute
Puistolan kirkko

Kirkastussunnuntain 18.7. messut ja videohartaus

Malmin seurakunta

16.07.2021, 10:17 /  päivitetty 16.07.2021, 13:31
Tulevana sunnuntaina Malmin seurakunnassa on tarjolla on jälleen kaksi messua ja hartaus. Osallistu messuun Malmin kirkossa klo 10, iltamessuun Puistolan kirkossa klo 18, tai katso videohartaus mukavasti kotisohvalla silloin kun sinulle sopii.
Vaalealla taustalla Puistolan ja Malmin kirkkojen alttarit kuva sekä Älä pelkää -logo. Teksti: 18.7.2021 Kirkastussunnuntai, messut & hartaudet

18.7. Kirkastussunnuntai (Kristuksen kirkastumisen päivä)

Kirkastussunnuntaita on vietetty Ruotsissa ja Suomessa jo 1500-luvulta lähtien 7. kolminaisuudenpäivän jälkeisenä sunnuntaina (nykyisin 8. sunnuntai helluntaista). Kristuksen kirkastuminen oli hänen elämänsä taitekohta. Apostolit saivat omin silmin nähdä hänen jumalallisen suuruutensa ja kuulla Jumalan äänen: ”Tämä on minun rakas Poikani, kuulkaa häntä.” Jumalan kirkkaus tulee ilmi kaikkensa uhraavassa rakkaudessa.

Vuorella apostoleille ilmestyivät kirkastetun Kristuksen lisäksi Mooses ja Elia, Vanhan testamentin lain ja profeettojen edustajat. Kristillinen kirkko näki alusta lähtien Kristuksen elämänvaiheet, kuoleman ja ylösnousemuksen Vanhan testamentin lupausten täyttymisenä.

Katso päivän tekstit täältä:

Messun Malmin kirkossa klo 10 toimittavat Esa Järvinen, Esko M. Laine ja Kaisu Rauhamaa.

Esa Järvinen lähestyy sunnuntain teemaa kysymyksen kautta: "Kirkastussunnuntaista sanotaan, että se oli Jeesuksen elämän taitekohta. Tässä taitekohdassa oli tärkeää, että hänellä oli oman Isänsä täysi tuki takana: 'Tämä on minun rakas poikani, kuulkaa häntä...' Mikä on tai on ollut sinun elämäsi taitekohta? Onko sinulla ollut silloin läheistesi tuki takana? Taivaan Isä on elämän valinnoissa myös Sinun tukenasi."

Messun Puistolan kirkossa klo 18 toimittavat Sanna Einiö ja Timo Olli.

Sanna Einiö toteaa: "Jumalan läsnäolo elämässä voi näkyä hyvin pienissä hetkissä. Joskus niiden merkityksen ymmärtää vasta jälkeenpäin."

Sari Hakurin videohartaus Malmin seurakunnan Facebook-sivulla klo 10

Sari Hakuri pohtii hartaudessaan muun muassa meidän omaa rooliamme: "Saattaa olla paljonkin tilanteita jolloin omilla puheilla ja touhuamisella olemme Jumalan ihmeiden edessä. Estämme jotakuta toista ehkä näkemästä Hänen kirkkauttaan."

Malmin seurakunnan Facebook-sivu löytyy täältä: