23.05. Onneksi olkoon: Lyydia, Lyyli | Palaute | På svenska | In English

Puistolan kirkko

Konsertteja, kahvittelua ja keskikesän juhlaa: Kesä Malmin seurakunnassa

Malmin seurakunta

16.05.2019, 14:27 /  päivitetty 21.05.2019, 18:06
Malmin seurakunnan kesän ohjelma löytyy nyt verkosta – kesäesitteitä on jaossa myös kirkoilla viimeistään sunnuntaina! Kesällä ohjelmassa on muun muassa yhdessä laulamista, grillaamista, kahvittelua ja konsertteja. Kesäkuussa juhlitaan kummipäivää ja keskikesää!

Alta löydät kesän tapahtumia Malmin seurakunnassa. Kesän ohjelman löydät myös kesäesitteestä, jonka voit lukea verkossa täältä. Esitteitä on jaossa myös kirkoilla.

malmin seurakunnan kesän 2019 esitteen kansi
Kesäesitteen voi noutaa kirkolta tai lukea verkossa.

Alla olevien tapahtumien lisäksi kesällä lauluporukka Kesälaulajat kokoontuu laulamaan ja harjoittelemaan äänenmuodostusta ja tekstien tulkintaa. Mukaan voi tulla ilman sitoutumista silloin kun itselle sopii. Lapsille järjestetään avoimia muskarihetkiä Minimusiikkeja. Lue lisää.

Kirkoilla myös järjestetään kesäkahviloita ja grilli-iltoja, joihin sisältyy yhdessäoloa ja mahdollisesti yhteislaulua tai hartaus. Teemme myös perheiden ja senioreiden retkiä. Sunnuntaimessujen ja konfirmaatioiden lisäksi on muun muassa hartaushetkiä ja kesäseuroja.

Viikinmäessä grillataan

siina hirvonen

keskiviikkona 22.5. klo 17–19 Harjannetie 44:n pihalla. Tarjolla on makkaraa, vohveleita ja mehua –sekä lapsille leikkejä, kaikille mukavaa seuraa ja iloa keväästä.

Iloisissa suvilaulajaisissa TV:sta tuttu Siina Hirvonen ja duo Taikaradio laulattaa ja leikittää lapsia, perheitä ja päivähoidon väkeä. Suvilaulajaiset Pihlajamäen Kiillepuistossa torstaina 23.5. klo 9.15 ja 10.15 ja Viikissä Viikkarin pihalla perjantaina 24.5. klo 9.15 ja 10.15. Sateen sattuessa Pihlajamäen ja Viikin kirkoissa. Vapaa pääsy.

Pukinmäkipäivää vietetään lauantaina 25.5. klo 10–13 leikkipuisto Unikon kentällä yhdessä alueen muiden toimijoiden kanssa. Seurakunta tarjoaa pieniä afrikkalaistyylisiä ruokamaistiaisia. Myös nikkaripiiri osallistuu tapahtumaan, kutomakerholla on valokuvanäyttely.

KESÄKUUSSA ON KUMMIPÄIVÄ!
logo

Tiesitkö, että sunnuntaina 2.6. vietetään valtakunnallista kummipäivää? Kummisuhde on parhaimmillaan yksi elämän tärkeimmistä ihmissuhteista, jolle kannattaa antaa aikaa. Kummille ja kummilapselle tarjotaan kesäloman alun kummipäivänä alennuksia kymmenissä käyntikohteissa, museoissa ja kahviloissa ympäri pääkaupunkiseutua. Kummipäivässä ovat mukana muun muassa Flamingo Spa, Super-Park Vantaa, Kansallismuseo ja Korkeasaari. Lisätietoa kummipäivän alennuksista löytyy www.kumminkaa.fi.

Jos et voi tavata kummia tai kummilastasi, on kummipäivä hyvä hetki soitella kuulumisia tai lähettää kortti.

Helsinki-päivää vietetään Siltamäen seurakuntakodilla 12.6. Tarjolla kahvia ja musiikkia esittävät Kimmo Kokora ja yhtye Väinämöiset. Kotikaupunkipolun esittelyä.

MALMIN HAUTAUSMAALLA TAPAHTUU


Malmin hautausmaalla on jo toistamiseen kesäaikaan tavattavissa arkipäivisin pappi. Tulevana kesänä hautausmaapappi

Kai Sadinmaa

järjestää Malmin hautausmaalla myös Kuolleiden kirja -kävelyjä, jotka perustuvat hänen kirjoittamaansa ja kesällä julkaistavaan kirjaan Kuolleiden kirja – Eli kuinka kävelin Suomen suurimman hautausmaan halki ja opin kaiken elämästä, hautaamisesta, rakkaudenkaipuusta ja puista. Lue lisää täältä.

Malmin hautausmaalla järjestetään myös Hautausmaa elää! -tapahtumaviikko 19.8.–25.8. Ohjelmassa on ohjattuja kävelyjä, konsertteja, ulkoilmaelokuvanäytös Auringonnousu (F.W. Murnau) Yrjänä Sauros -duon säestämänä, Kari Hotakaisen kirjoittama Kantaja-näytelmä ja Sadinmaan Kuolleiden kirja -teoksen julkistamistilaisuus. Sadinmaan kanssa keskustelemassa on kirjailija Pirkko Saisio. Viikon aikataulu julkaistaan myöhemmin.

JUHANNUKSENA JUHLITAAN KESKIKESÄÄ


juhannusruusuja

JUHANNUSJUHLA kulttuurikeskus Sofiassa juhannusaattona perjantaina 21.6. klo 16–21. Perinteistä kesäohjelmaa aikuisille ja lapsille. Mahdollisuus saunomiseen, oma pyyhe ja uimapuku mukaan!

Hinnat yhteiskuljetuksella saapuville (sis. bussikuljetuksen, tarjoilut ja saunan): aikuinen 22 e, lapsi 10 e, alle 2-v. ilmaiseksi. Perhelippu (2 aikuista ja lapset) 38 e. Hinnat omalla autolla saapuville (sis. tarjoilut ja saunan): aikuinen 12 e, lapsi 7 e, alle 2-v ilmaiseksi. Perhelippu (2 aikuista ja lapset) 28 e. Ilmoittautuminen 15.6. mennessä p. 09 2340 4400 (myös omalla autolla tulijat).

Bussikuljetus juhlaan: Bussi 1, lähtö klo 16.00 Tapulinaukio – 16.05 Puistola, pysäkki kirkon parkkipaikan kohdalla – 16.10 Jakomäen kirkko – klo 16.25 Pihlajamäen ostoskeskus – 16.30 Pihlajisto, Alepan pysäkki – 16.35 Viikin kirkko – Kulttuurikeskus Sofia klo 17. Bussi 2, lähtö klo 16.00 Siltamäen ostoskeskuksen pysäkki, Riimusauvantie – 16.05 Tapanilan tori – 16.15 Malmin kirkko – 16.25 Pukinmäki, Eskolantie Pukinmäen aseman kohta – Kulttuurikeskus Sofia klo 17.

JUHANNUSPÄIVÄN MESSU JA LAULUHETKI – koko seurakunnan yhteinen messu Malmin kirkossa lauantaina 22.6. klo 10. Kirkkokahvien yhteydessä lauletaan kesäisiä yhteislauluja. Messuun on maksuton kirkkokyyti.

Bussikuljetus yhteiseen messuun: Bussi 1: Lähtö klo 9.15 Viikin kirkko – klo 9.20 Pihlajisto, Alepan pysäkki – klo 9.25 Pihlajamäen ostoskeskus – klo 9.35 Pukinmäki, Eskolantien pysäkki – Malmin kirkko. Bussi 2: Lähtö klo 9.15 Jakomäen kirkko – klo 9.20 Puistolan kirkon pysäkki, Alepa – klo 9.25 Tapuli, Tapulinaukio – klo 9.35 Siltamäen ostoskeskuksen pysäkki, Riimusauvantie – klo 9.45 Tapanilan tori – Malmin kirkko.

Mainitut ajat ovat aikoja, joita ennen bussi ei lähde pysäkiltä tai ohita sitä. Paluukuljetus klo 12.15 samoja reittejä.

KONSERTIT JA MUSIIKKIHETKET
viulun siluetti ja nuotteja

Kevätkonsertti Malmin kirkossa ke 22.5. klo 18. Pohjois-Helsingin musiikkiopiston oppilaat esiintyvät. Vapaa pääsy.

Post Iucundam -kuoron "Henki, armon tuoja"-kevätkonsertti Pihlajamäen kirkossa ke 29.5. klo 19. Vapaa pääsy.

Naiskuoro Pihlajan konsertti Malmin kirkossa su 2.6. klo 18.

Helluntaimusiikkia – Pingstmusik Malmin kirkossa su 9.6. klo 18. Liisa Ahlberg, urut, ja Peter Hilli, laulu. Järj. Petrus Församling.

Musiikkimatinea Tapulin seurakuntakodin kesäkahvilassa ma 17.6. klo 13 sekä Malmin kirkon kesäkahvilassa

ti 6.8. klo 18. Solja Lapilainen, laulu, ja Kaisu Rauhamaa, piano.

Taiteiden yön konsertti Malmin kirkossa to 15.8. klo 20. Heikki Poutanen, urut.

ELOKUUSSA TAITEIDEN YÖ

Juhlitaan kesää torstaina 8.8. klo 17 Vuorensyrjän palvelutalon sisäpihalla, Vuorensyrjä 7. Ohjelmaa ja kesäistä tarjoilua.

Kirkko on mukana Helsingin Taiteiden yössä elokuun illassa 15.8. Ohjelmassa muun muassa konsertti klo 20 Malmin kirkossa. Heikki Poutanen, urut. Muu Taiteiden yön ohjelma tarkentuu kesän kuluessa.

elokuu