22.03. Onneksi olkoon: Vihtori | Palaute | På svenska | In English

Puistolan kirkko

Pyhän Patrickin päivän konsertti | irlantilaista musiikkia Puistolan kirkossa

Malmin seurakunta

17.03.2019 klo 18:00 Puistolan kirkko, Tenavatie 4, 00760 Helsinki

Pyhän Patrickin päivän konsertissa sunnuntaina 17.3. klo 18 irlantilaista ja kelttivaikutteista musiikkia Puistolan kirkossa.

Konsertissa esiintyvät Messulaulajat, joht. Kaisu Rauhamaa ja seurakunnan kamarikuoro, joht. Taru Hämäläinen sekä Solja Lapilainen, yksinlaulu, Jouni Kenttämies, kelttiharppu sekä Veijo Hettula, lausunta. Vapaa pääsy.

Kamarikuoron ohjelmisto koostuu englannin-, latinan- ja iirinkielisistä irlantilaisista sävellyksistä ja kansansävelmistä. Kamarikuoron johtaja, kanttori Taru Hämäläinen on opiskellut irlantilaissäveltäjän musiikkia Dublinissa kansainvälisessä kuorokoulussa. Kevyempää hengellistä musiikkia laulava Messulaulajat-kuoro perustettiin syksyllä 2017. Messulaulajat on esittänyt irlantilaistyylisiä suomenkielisiä lauluja muun muassa Agricolan kirkon Tuomasmessussa. Kuoron johtaja Kaisu Rauhamaa on matkaillut Irlannissa perehtymässä paikalliseen kansanmusiikkiin sen ydinalueella Claressa, Länsi-Irlannissa.

Kuoroesitysten lisäksi ohjelmassa on Jouni Kenttämiehen harppusooloja sekä Solja Lapilaisen esittämä irlantilainen yksinlaulu.

Pyhä Patrick toi kristinuskon Irlantiin 400-luvulla, ja varhaiskeskiajalla Irlantiin syntyi monia luostariyhteisöjä, joista munkit lähtivät lähetystyöhön kansainvaellusten vallassa olevaan Eurooppaan. Kelttiläisen kristillisyyden ominaispiirteitä ovat luonnonläheinen elämäntapa sekä luontokielikuvien runsas käyttö rukouksissa ja lauluissa.

Messulaulajien irlantilaista musiikkia kuulee myös Kelttiläisessä messussa 24.3. Malmilla ja 7.4. Pihlajamäessä. Silloin musiikissa ovat mukana myös Kanneltajat sekä Mimmi Laaksonen irlantilaisten puhaltimien kera.