25.05. Onneksi olkoon: Urpo | Palaute

Puistolan kirkko

Kamarimusiikki-ilta Puistolan kirkossa

Malmin seurakunta

13.10.2019 klo 18:00 Puistolan kirkko, Tenavatie 4, 00760 Helsinki

Sunnuntaikonsertissa Puistolan kirkossa luvassa kaunista romanttista kamarimusiikkia. Konsertissa esiintyvä Trio Eliel on tuore helsinkiläinen kamarimusiikkiyhtye. Kansainvälisessä triossa soittavat ruotsalainen pianisti Martin Malmgren, suomalainen viulisti Varpu Heikinheimo ja ranskalainen sellisti Laura Martin. Vapaa pääsy, ohjelma 10€.

Felix Mendelssohn: Piano trio 1 d-molli op. 49

Johannes Brahms: Piano trio 1 H-duuri op. 8

Felix Mendelssohnin ensimmäinen pianotrio on säveltäjän yksi arvostetuimmista kamarimusiikkiteoksista. Trio alkaa yhdellä pianotriokirjallisuuden valloittavimmista sellomelodioista. Mendelssohnin trio tunnetaan myös muun muassa sen virtuoosisesta piano-osuudesta. Säveltäjä muokkasi trion ensimmäisen version jälkeen piano-osuutta entistä hallitsevammaksi ja pianistisemmaksi säveltäjäkollega Ferdinand Hillerin kehoituksesta.

Johannes Brahmsin ensimmäinen pianotrio kuuluu myös trio-ohjelmiston keskeisimpiin teoksiin. Siitä on niin ikään olemassa kaksi eri versiota, joista ensimmäisen Brahms kirjoitti vain 20-vuotiaana. Konsertissa kuultava ja useimmin soitettu toinen versio valmistui vasta yli 35 vuotta myöhemmin. Valoisassa ja romanttisessa triossa kuullaan Brahmsille tyypillistä temperamenttia ja nuoruuden intoa.