28.09. Onneksi olkoon: Arja, Lenni | Palaute
Pitäjänmäen seurakunta

Tervetuloa Pitskun Kirkkomuskariin syyskaudella 2022!

Pitäjänmäen seurakunta

31.05.2022, 10:56 /  päivitetty 19.09.2022, 05:47
Ilmoittautuminen Pitskun Kirkkomuskarin ryhmiin on käynnissä perjantaihin 30.9.2022 saakka. Vielä vapaana olevat muutamat paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.
kirkkomuskari Pitsku

MITÄ ON KIRKKOMUSKARI?

Pitskun kirkkomuskarissa lauletaan, leikitään, lorutellaan, soitetaan eri soittimia sekä toimitaan luovasti musiikin äärellä. Kirkkomuskari on ilon ja riemun paikka. Muskari rikastuttaa mm. perheen lauluvarastoa, vanhemman ja lapsen välistä vuorovaikutusta ja lapsen kokemusmaailmaa. Muskarin voi aloittaa yhden kuukauden iästä alkaen yhdessä vanhemman kanssa.

Muskari on tavoitteellista, lapsen kokonaisvaltaista kehitystä tukevaa varhaisiän musiikkikasvatusta. Se vahvistaa muun muassa lapsen motorista kehitystä, itseilmaisua, sosiaalisia taitoja, rytmitajua ja tarkkaavaisuutta. Muskariryhmiä ohjaa monipuolisella kokemuksella muskariopettaja, pian musiikin maisteriksi valmistuva Marika Heiskanen.

Kirkkomuskari on portti Pitskun seurakuntaan ja tutustuttaa kotikirkkoon. Muskarissa voi kokea lämpimän, yhteisöllisen ilmapiirin ja Taivaan Isän hoitavan kosketuksen. Kirkkomuskari tukee vanhempia lasten kristillisessä kasvatuksessa. Tutuksi tulevat lastenlauluklassikkojen ja -uutuuksien ohella monet Lasten Virsi- ja Kirkkomuskari -kirjojen ihanat laulut.

Muskarin jälkeen voit jäädä syömään eväitä, leikkimään ja kohtaamaan muita perheitä Pitäjänmäen kirkon kerhotiloihin. Seurakunta tarjoaa kahvia ja teetä. Mikro, vaipanvaihtopiste, syöttötuolit ym. löytyy.


MISSÄ JA MILLOIN?

Pitäjänmäen kirkossa (väljästi kirkkosalissa), os. Turkismiehenkuja 4, 00370 Helsinki

Torstaisin kaudella 8.9.-1.12.2022

(ei syyslomaviikolla 20.10. eikä 10.11. johtuen työntekijöiden koulutuspäivästä).

Yhteensä 11 kerran kokonaisuus ja lisäksi perheiden tapahtumia (mm. su 2.10. ja la 17.12.)


RYHMÄT :

Klo 10.00-10.30 Taaperomuskari 1. (1-2v.) - kysy Sannalta mahtuuko mukaan

Klo 10.35-11.05 Taaperomuskari 2. (1-2v.) - kysy Sannalta mahtuuko mukaan

Klo 11.15-11.45 Vauvamuskari (1-12 kk) - 2-3 vapaata paikkaa

Klo 12.15-12.45 Vauvamuskari (1-12 kk) - 2-3 vapaata paikkaa (ryhmä aloittaa 22.9.)


Muskari on kestoltaan 30 minuuttia. Alussa ja lopussa on aikaa nimikierrokselle ja kuulumisten vaihtamiselle. Klo 12.00 on mahdollisuus osallistua halutessaan lyhyeen päivärukoushetkeen kirkkosalissa.

Ryhmäkoko on 5-9 perhettä.


MITÄ MAKSAA?

Osallistumismaksu koko kaudelta on 55 euroa (11 muskarikertaa). Pikku-/kaksossisaruksesta laskutetaan alennettu sisarusmaksu 20 euroa.

Laskut lähetetään muskarikauden aikana Helsingin seurakuntien sähköisen asiointipalvelun kautta. Ilmoittautuminen on sitova eikä keskeyttäville / osallistumisen muskarikauden aikana peruville voida palauttaa rahaa.

Osallistumismaksut käytetään muskariopettajan palkkioihin ja välinehankintoihin. Osallistumismaksut eivät kata näitä kuluja kokonaan, eli kirkkomuskaritoiminta on myös vastinetta kirkon jäsenten maksamalle kirkollisverolle. Kirkkomuskarista on mahdollista pyytää maksualennusta tai maksuvapautusta taloudellisin perustein ottaen yhteyttä varhaiskasvatuksen ohjaajaan. Mikäli ette esim. sairastelun vuoksi ole pystynyt lähes ollenkaan osallistumaan, voit siinäkin tapauksessa kysyä maksualennusta tai maksuvapautusta.


MITEN MUKAAN?

ILMOITTAUDU MUKAAN TÄSTÄ 30.9.2022 mennessä. Jos et ole käyttänyt aiemmin Helsingin seurakuntien sähköistä asiointia, tarvitset ensimmäisellä kerralla pankkitunnukset tunnistautumiseen, muutoin vain salasanasi. Voit valita ilmoittautumislomakkeella ensisijaisen ryhmän ja 1-2 vararyhmää.

Lokakuun puolella tiedustelut mahdollisista vapaista paikoista: varhaiskasvatuksen ohjaaja Sanna Yli-Koski-Mustonen, sanna.yli-koski-mustonen@evl.fi ja p.040 519 0402, myös whatsapp-viestit. Tullessa mukaan kesken kauden on osallistumismaksu pienempi.

Kirkkomuskari on avointa toimintaa kaikille riippumatta esimerkiksi asuinpaikasta tai seurakunnan jäsenyydestä.

MUUT INFOT: Seuraamme koronavirukseen liittyviä ohjeistuksia tarkasti. Koska musiikkileikkikoulunopettajamme on palkkiotoiminen, emme palauta rahaa mikäli muutoksia tulee kesken kauden . Käytössä on mm. käsienpesu, käsidesi, aikuisten kesken turvavälit ja pestäviä soittimia. Kasvomaskia saa käyttää, yleinen maskisuositus ei ole voimassa.