26.10. Onneksi olkoon: Niina, Nina, Amanda, Manta, Ninni | Palaute
Pitäjänmäen seurakunta

Rippikoulut Pitäjänmäen seurakunnassa 2021 - ilmoittautuminen avoinna lokakuun ajan

Pitäjänmäen seurakunta

29.09.2020, 15:33 /  päivitetty 13.10.2020, 12:46
Aivan pian on alkamassa jotain ainutkertaista – ripari! Pitäjänmäen seurakunnan riparille 2021 ilmoittaudutaan lokakuun aikana.
nuoret leirillä

Miksi riparille?

Ripari on mahdollisuus pysähtyä ja miettiä omia ajatuksia, isoja kysymyksiä, tulevaisuutta ja elettyä elämää. Voit pohtia, kysellä, kyseenalaistaa ja oivaltaa. Riparilla saat tietoa, opit uutta ja syvennät jo tietämääsi kristinuskosta. Opettelet myös olemaan osa isompaa ryhmää ja sitoudut pitämään kiinni yhteisistä säännöistä.

Oma rippikoulu on myös ainutkertainen kokemus. Muistot jäävät mieleen pitkäksi aikaa – ehkä loppuelämäksi. Unohtumattomia elämyksiä saattavat olla iltanuotiot, kaverit, leikit, laulut, yhdessä vietetty aika ja uudet oivallukset. Kävit riparisi sitten leirimuotoisena tai päiväriparina, uskomme että saat uusia ajatuksia ja kokemuksia elämää varten.

Riparille voi tulla, vaikka ei kuuluisi kirkkoon. Riparin jälkeen voit päättää, haluatko liittyä kirkkoon ja tulla konfirmoiduksi sekä kastetuksi.

Rippikoulun ja konfirmaation jälkeen saa oikeuden toimia kummina ja käydä itsenäisesti ehtoollisella, sekä tulla vihityksi avioliittoon kirkossa. Lisäksi voi äänestää kirkollisissa vaaleissa ja asettua ehdolle täysi-ikäisenä.

Rippikoulut Pitäjänmäen seurakunnassa vuonna 2021

Leiri Leirijakso Konfirmaatio
Cityripari hiihtolomalla su-pe 21.-26.2., Helsinki, Pitäjänmäen kirkko su 21.3. klo 10
Tuusjärvi ma-ma 14.-21.6., Heinola, Vanha Tuusjärven kartano su 29.8. klo 10
Lohiranta ma-ma 5.-12.7., Lohja, Lohirannan leirikeskus su 5.9. klo 10
Huikko ma-ma 26.7.-2.8., Toivakka, Huikon kartano su 8.8. klo 10

Ilmoittautuminen rippikouluun

Riparille ilmoittaudutaan sähköisesti alla olevan linkin kautta. Ilmoittautuminen avautuu 1.10.2020 ja sulkeutuu 31.10.2020.‍ Käytössä on sähköinen ilmoittautuminen, jossa alaikäisen voi ilmoittaa riparille vain huoltaja.

Pitäjänmäen seurakunnan jäsenet ovat etusijalla rippikoulupaikkoja jaettaessa. Mikäli jollekin leirille on paljon hakijoita, paikat arvotaan. Tieto rippikoulupaikasta ilmoitetaan marraskuussa. Myöhässä hakeneille emme voi taata leiripaikkaa, mutta jos unohdit hakea ajoissa, kysy rohkeasti vapaita paikkoja.

Ilmoittaudu TÄSTÄ.

Ohjeita sähköiseen ilmoittautumiseen

Jos olet jo aiemmin rekisteröitynyt käyttäjäksi, kirjaudu sisään käyttäjätunnuksella ja salasanallasi. Mikäli et ole vielä rekisteröitynyt, seuraa alla olevia ohjeita.

Ennen ensimmäistä ilmoittautumista tulee luoda käyttäjätunnus ja salasana, joiden avulla ilmoittautumisia on mahdollista seurata ja tarpeen mukaan muuttaa ilmoittautumista hakuaikana. Alaikäisen ilmoittautuessa tunnukset luo huoltaja.

Tunnusten luomiseen tarvitset vahvan tunnistautumisen varmennekortin, mobiilivarmenteen tai nettipankkitunnusten kautta.

Aloita tunnusten luominen rekisteröitymällä käyttäjäksi ensin Suomi.fi –tunnistautumispalvelun kautta kohdasta ’rekisteröidy tästä’. Tämä tietosuojan (GDPR) vuoksi. Tunnistautumiseen voi käyttää pankkitunnuksia, mobiilivarmennetta tai varmennekorttia. Jos sinulla ei ole mahdollisuutta tunnistautumiseen, ota yhteyttä seurakunnan toimistoon tai ilmoittautumisessa mainittuun tilaisuuden yhteyshenkilöön.

Luo rekisteröityessäsi henkilökohtainen käyttäjätunnus ja salasana. Käyttäjätunnuksen tulee olla oma sähköpostiosoitteesi. Tarkista, että osoite on kirjoitettu oikein. Salasanan tulee olla vähintään 8 merkkiä (sisältäen kolmea eri merkkityyppiä: pieniä ja isoja kirjaimia/numeroita/erikoismerkkejä).

Käyttäjätunnus ja salasana on hyvä laittaa talteen, koska niitä tarvitaan myöhemmin ilmoittautuessa tai muutoin asiointipalvelua käytettäessä. Jatkossa palveluun pääsee suoraan käyttäjätunnuksella ja salasanalla. Mahdollisissa ongelmatilanteissa ota yhteyttä järjestelmätukeen: prime-tuki.helsinki (at) evl.fi.

Asiointipalvelun asiakasrekisteriä ei luovuteta ulkopuolisille eikä käytetä markkinointiin.

Ilmoittautuessa valitse leireistä mieluisimmat vaihtoehdot, voit valita 3-4 vaihtoehtoa. Jos haluat kaverin kanssa samalle leirille, saat ilmoittautumisen yhteydessä kaverikoodin. Voit antaa koodin yhdelle tai kahdelle kaverille, jotka saavat sillä ilmoittautuessaan automaattisesti samat leirivaihtoehdot kuin sinä olet valinnut.

Mitä rippikoulu maksaa ja mitä hinta sisältää?

Leiririppikoulun hinta on 140 €, ja Cityripari on ilmainen. Leiririppikoulujen hinta sisältää opiskelumateriaalin, majoituksen ja täysihoidon leirikeskuksessa leirijakson aikana, sekä kuljetuksen leirikeskukseen. Kaikki leiriläiset ovat tapaturmavakuutettuja seurakunnan puolesta. Jos perheessä on taloudellisia vaikeuksia, rippikoulumaksuun voi hakea tukea/vapaaoppilaspaikkaa.

Entä jos et ole seurakunnan jäsen, eikä sinua ole kastettu?

Riparille voi tulla, vaikka ei kuuluisi kirkkoon. Riparin jälkeen voit päättää, haluatko liittyä kirkkoon ja tulla konfirmoiduksi sekä kastetuksi.

Mitä oikeuksia rippikoulu antaa?

Rippikoulun ja konfirmaation jälkeen saa oikeuden toimia kummina ja käydä itsenäisesti ehtoollisella, sekä tulla vihityksi avioliittoon kirkossa. Lisäksi voi äänestää kirkollisissa vaaleissa ja asettua ehdolle täysi-ikäisenä.

Käytkö riparin jossain toisaalla?

Jos käyt rippikoulusi jossain järjestössä, kuuluu rippikouluusi myös omaan seurakuntaan ja sen toimintaan osallistuminen. Ota yhteyttä Satu Suonperään niin saat tietoa tutustumisjaksosta.

Erityinen ripari? Kehitysvammaisten rippikouluista voi tiedustella Helsingin seurakuntayhtymästä pastori Kati Koskiselta, kati.koskinen (at) evl.fi p. 050 380 1060.

Ollaan yhteyksissä!

Satu Suonperä, nuorisotyönohjaaja, satu.suonpera (at) evl.fi, p. 040 549 7262

Jukka Vanne, kasvatuksen pappi, jukka.vanne (at) evl.fi, p. 040 526 1115

Tuula Nurminen, nuorisotyönohjaaja, tuula.nurminen (at) evl.fi, p. 040 549 7077