23.10. Onneksi olkoon: Severi | Palaute
Pitäjänmäen seurakunta

Luontomuskari-pyhäkoulua Pitäjänmäen kirkon pihalla ja kirjepyhäkoulua

Pitäjänmäen seurakunta

28.08.2020, 11:00 /  päivitetty 02.10.2020, 16:53
Vain taivas on rajana pyhäkoulun toteuttamisessa! Pyrimme Pitäjänmäen seurakunnassa monipuolistamaan tänä syksynä pyhäkoulutoimintaamme. Järjestämme loka-marraskuussa kolmen kerran kokonaisuuden luontomuskari-pyhäkoulua ja lokakuussa alkaa myös kirjepyhäkoulu. Tule mukaan nauttimaan kivasti pyhistä hetkistä niin Pitäjänmäen kirkon yläpihalla kuin kotisohvallasi!
Värikäs risti, lyhty, etana- ja muita käsinukkeja, valkoinen alttari-liina ja taustalla Pitäjänmäen kirkon pihaa

Tulossa 18.10., 25.10. ja 1.11. luontomuskari-pyhäkoulua kirkkomuskariopejen Kati Rantalan ja Sini Nikun johdolla, tervetuloa mukaan! Toiminta on maksutonta eikä siihen tarvitse etukäteen ilmoittautua. Toiminta on avointa kaikenikäisille, alle 4-vuotiailla on oltava oma aikuinen mukana pyhäkoulussa. 4-vuotiaat ja sitä vanhemmat voivat osallistua joko itsenäisesti tai oman lähiaikuisen kanssa. Pyhäkouluperheet ovat tervetulleita myös kirkkokahveille. Luontomuskari-pyhiksessä noudatetaan aikuisten kesken turvavälejä, osallistutaan vain täysin terveinä, tarjolla on käsienpesupiste sekä käsidesiä ja aikuisille maskeja. Ohjaaja perehdyttää alussa käytännön asioihin, jotka ovat tänä syksynä tarpeellisia meidän kaikkien terveyden suojaamiseksi.

Pyrimme järjestämään pitkin kouluvuotta muitakin 2-4 kerran avoimia pyhäkoulukokonaisuuksia mahdollisuuksien mukaan. Millainen olisi sinun unelmapyhäkoulusi? Musiikki-, käsityö- tai metsäretkipyhis, tai jotain muuta? Etsimme myös vapaaehtoisia pyhäkoulunopettajia tekemään totta pyhäkoulu-unelmista! Tässä antoisassa tehtävässä voi toimia yhdessä omien lasten / lastenlasten / kummilasten kanssakin. Pyhäkouluopettajat haastatellaan ja perehdytetään tehtäviinsä ja heillä on taustatukenaan seurakunnan varhaiskasvatustiimi.

Kirjepyhäkoulu on iloisia postituksia kotiosoitteeseen lapsen nimellä pitkin kouluvuotta. Kirjepyhäkouluun ilmoittaudutaan mukaan seurakuntien sähköisen asiointipalvelun kautta TÄSTÄ.

Videopyhäkouluja kevätkauden lopulta pääsee yhä tunnelmoimaan Pitäjänmäen seurakunnan Youtube-tilillä (Hetkiä kotona -sarja). Näistä linkeistä pääset nauttimaan mm. nukketeatteri-pyhäkoulu, aarrekartta-pyhäkoulu, ja muskaripyhäkoulu, jotka ovat kestoltaan noin 10 minuuttia. Vapaaehtoiset pääsevät toteuttamaan lisää myös erilaisia videopyhäkouluja halutessaan!

Lisätietoa pyhäkoulutoiminnasta saat Sanna Yli-Koski-Mustoselta (@evl.fi) p. 040 519 0402 ja Johanna Mantereelta p. 09 2340 5653.

Tapahtunutta alkusyksyllä: Pihapyhäkoulu toteutetaan syyskuussa kolmena peräkkäisenä sunnuntaina: 13.9., 20.9., 27.9. klo 10-11 Pitäjänmäen kirkon leikkipihalla messun aikana. Ulkoalttarin rakentamista, leikkiä, musiikkia, rukousta, Raamatunkertomuksiin sukeltamista, osallistujien rakastettuja tarratauluja unohtamatta. Pihapyhikseen ei ole ennakkoilmoittautumista ja jokaisella kerralla ovat uudetkin tulijat tervetulleita.

Tule mukaan kivasti pyhiin hetkiin!