10.12. Onneksi olkoon: Jutta | Palaute | På svenska | In English

Pitäjänmäen seurakunta

Pitskun kirkkomuskari alkaa tammikuussa 2020

Pitäjänmäen seurakunta

15.11.2019, 16:15 /  päivitetty 03.12.2019, 12:48
Pitäjänmäen kirkossa alkaa muskaritoiminta 10 kerran kurssina keskiviikkona 22.1.2020. Ryhmiä on vauvoille, taaperoille ja 3-5 -vuotiaillekin, yhdessä oman aikuisen kanssa. Ilmoittautuminen on nyt käynnissä!

MITÄ ON KIRKKOMUSKARI?

Pitskun kirkkomuskarissa lauletaan, leikitään, lorutellaan, soitetaan eri soittimia, kuunnellaan musiikkia sekä toimitaan luovasti ja moniaistisesti musiikin äärellä (musiikkiliikunta, musiikkimaalaus, musiikkirentoutus). Kirkkomuskari on ilon ja riemun paikka, joka kehittää lapsen oppimisvalmiuksia ja perheen lauluvarastoa sekä vanhempien ja lasten välistä vuorovaikutusta. Muskarin voi aloittaa kahden kuukauden – viiden vuoden iässä yhdessä vanhemman, isovanhemman tai muun tutun aikuisen kanssa.

Muskari on tavoitteellista, lapsen kokonaisvaltaista kehitystä tukevaa varhaisiän musiikkikasvatusta – se vahvistaa muun muassa lapsen itseilmaisua, sosiaalisia taitoja, motorista kehitystä, rytmitajua ja tarkkaavaisuutta. Muskaritoimintaa ohjaa pian musiikkileikkikoulunopettajaksi (varhaisiän musiikkipedagogi AMK) ja kanttoriksi (musiikin maisteri) valmistuva Sini Nikku.

Kirkkomuskari on portti kotiseurakuntaan ja siellä voi kokea mukavan, yhteisöllisen ilmapiirin ja Taivaan Isän hoivaavan kosketuksen. Kirkkomuskari tukee vanhempia lasten kristillisessä kasvatuksessa. Tutuksi tulevat lastenlaulujen ohella lukuisat Lasten Virsi-, Kirkkomuskari- ja Urkumuskari -kirjojen ihanat uudet laulut. Muskariaamujen yhteydessä on käytettävissä leikki- ja eväshuone alakerran päiväkerhotilassa eli mahdollisuus kohdata ajan kanssa muita perheitä ja syödä omia eväitä - seurakunta tarjoaa kahvia ja teetä.

MISSÄ JA MILLOIN?

Pitäjänmäen kirkossa, os. Turkismiehenkuja 4,00370 Helsinki

Kausi: 22.1.-1.4.2020 (hiihtoloma 19.2.)

Ryhmien aikataulu:

9.00-9.45 3-5v. perhemuskari

9.45-10.30 1v. taaperomuskari

10.30-11.15 2-3v. perhemuskari

11.15-12.00 2-12 kk vauvamuskari

12.00-12.45 varalla toinen 2-12 kk vauvamuskari jos kiinnostuneita on tarpeeksi kahteen ryhmään

Varsinainen muskariosio on kestoltaan noin 30minuuttia. Alussa ja lopussa on tovi aikaa nimikierrokselle, kuulumisten vaihtamiselle ja rauhallisille siirtymisille.

Ryhmäkoko 5-9 osallistujaperhettä. Mikäli minimimäärä ei tule täyteen jossain ryhmässä niin pyrimme tarjoamaan mahdollisuuksien mukaan paikan lähes samanikäisten ryhmästä. Jos tulet muskariin useamman lapsen kanssa, valitse ryhmä ensisijaisesti vanhimman lapsen iän mukaisesti.

MITÄ MAKSAA?

Osallistumismaksu 50 euroa. Laskut lähetetään muskarikauden aikana. Ilmoittautuminen on sitova eikä keskeyttäville palauteta rahaa. Alle 1v sisarus voi tulla ilmaiseksi mukaan 2-3v ja 3-5v perhemuskariryhmään. Yli 1-vuotiaasta sisaruksesta menee perhemuskariryhmissä alennettu sisarusmaksu 25 euroa. Osallistumismaksut käytetään muskariopettajan palkkioihin ja välinehankintoihin. Muskarista on mahdollista pyytää maksualennusta tai maksuvapautusta taloudellisin perustein (yhteistyössä diakoniatyöntekijän kanssa).

MITEN MUKAAN?

Ilmoittautumisaika: 15.11.2019-9.1.2020. Ilmoittautuneille varmistetaan viimeistään 10.1.2020 sähköpostitse kunkin muskariryhmän toteutuminen – ryhmän täyttyessä ilmoitetaan jo aiemmin. Ilmoittautuminen on avoinna kaikille riippumatta siitä, missä asuu tai mihin seurakuntaan kuuluu. Muskariryhmiin pääsee mukaan myös kesken kauden mikäli vapaita paikkoja on. Paikat menevät ilmoittautumisjärjestyksessä, joten nopeus kannattaa.

Täytä ilmoittautumislomake tästä linkistä (vaatii nettipankkitunnuksilla tunnistautumisen):

https://asiointi.helsinginseurakunnat.fi/enrolment/4B1A554B8BBA8F0B55CA4EB23E0FF167

Lisätietoja antaa varhaiskasvatuksen ohjaaja Sanna Yli-Koski-Mustonen, sanna.yli-koski-mustonen@evl.fi ja p.0405190402 (myös whatsapp-viestit).

MUSKARIOPEN ESITTÄYTYMINEN

Sini esittäytyy: "Olen pitänyt muskareita kolmen vuoden ajan, opintojeni alusta asti sekä olen työskennellyt monissa eri seurakunnissa kesäkanttorina ja kanttorin sijaisena. Innostun ja inspiroidun helposti ja se näkyy työssäni. Soitan pianoa, urkuja ja laulan sekä tartun myös herkästi kitaran ja ukulelen varteenkin!"

Tervetuloa mukaan!