19.05. Onneksi olkoon: Emilia, Emma, Emmi, Milla, Milja, Milka, Mila, Amalia | Palaute
Pitäjänmäen seurakunta

Päiväkerho 2021-2022 Pitäjänmäen kirkolla - ilmoittaudu mukaan

Pitäjänmäen seurakunta

05.02.2021, 08:09 /  päivitetty 23.02.2021, 10:10
2-4 -vuotiaalle päiväkerhopaikka ensi syksyksi? Pitäjänmäen seurakunnan päiväkerho kokoontuu 2021-2022 tiistaisin ja torstaisin. Ilmoittautumisaika on 1.3.-31.5.2021.
Äiti ja lapsi kuva: Keksi

Pitäjänmäen kirkolla (Turkismiehenkuja 4, 00370 Helsinki) järjestetään toimintakaudella 2021-2022 maksuton päiväkerhoryhmä, joka kokoontuu tiistaisin ja torstaisin klo 9.00-11.30. Päiväkerhopaikkaa voi hakea 2-4 -vuotiaalle lapselle. Päiväkerhoa ohjaa kaksi kokenutta varhaiskasvattajaa.

Täytä päiväkerhohakemus seurakuntien sähköisessä asiointipalvelussa TÄSTÄ (1.3.-31.5.).

Päiväkerhoryhmä muodostetaan ikäjärjestyksessä vanhimmasta nuorimpaan. Päiväkerhoryhmän koko on 6-10 lasta. Kerhopaikkaa voivat hakea niin seurakunnan alueella kuin muualla asuvat.

Ilmoitamme kerhopaikoista kesäkuussa. Muista ilmoittaa välittömästi jos tilanteenne muuttuu, esim. jos otatte vastaan päiväkotipaikan!

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Hakuajan ulkopuolella vapaita päiväkerhopaikkoja voi tiedustella varhaiskasvatuksen ohjaaja Sanna Yli-Koski-Mustoselta p. 040 519 0402 tai sanna.yli-koski-mustonen@evl.fi. Maalis-toukokuuksi tarjolla on vapaa paikka 3-4 -vuotiaalle (12.2. tilanne).

Mikä on seurakunnan päiväkerho?

Päiväkerhot ovat kristillistä varhaiskasvatusta kiinteässä lapsiryhmässä.

Päiväkerho on turvallinen kasvupaikka, jossa lapsi tulee kohdatuksi kokonaisvaltaisesti ikäkaudelleen merkityksellisellä tavalla.

Työntekijät ovat varhaiskasvatuksen ammattilaisia, seurakunnan lastenohjaajia, jotka suunnittelevat pedagogista toimintaa lasten kiinnostuksenkohteiden, tarpeiden ja aloitteiden havainnoinnin pohjalta.

Kerhossa vahvistetaan ryhmässä toimimisen taitoja ja nähdään lapsen ainutlaatuisuus sekä vahvuudet.

Ryhmässä syntyvät ystävyyssuhteet ja lämmin suhde varhaiskasvattajiin ovat lapselle tärkeitä.

Kerhossa painottuvat ilon ja onnistumisen kokemukset.

Päiväkerhossa lapsi saa kokemuksia Taivaan Isästä laulujen, rukousten ja kertomusten kautta. Päiväkerholaisten läheisiä kutsutaan mukaan perhetapahtumiin.

Kerhopäivinä lapsi osallistuu monipuoliseen toimintaan

leikkien, musisoiden, liikkuen, tutkien ja ihmetellen. Lastenkirjallisuus, kädentaidot ja muut ilmaisun ja taiteen muodot ovat osa kerhopäiviä. Kerhossa on myös mieluinen eväshetki. Toisinaan ulkoilemme, juhlimme tai tutkimme kirkkosalia ja muita seurakunnan tiloja. Päiväkerho tarjoaa paljon hyvää lapsesi kasvun, oppimisen ja hyvinvoinnin tueksi.

Päiväkerhotoiminnassa vanhempien/muiden lähiaikuisten kanssa tehdään yhteistyötä kuulumisten vaihtamisen, syksyisen vanhempainillan ja lapsikohtaisen varhaiskasvatuskeskustelun merkeissä.

Lisätietoa:

Tutustu Helsingin seurakuntien yhteiseen varhaiskasvatussuunnitelmaan

Lue lisää Pitäjänmäen seurakunnan varhaiskasvatus- ja perhetoiminnasta