31.10. Onneksi olkoon: Arto, Arttu, Artturi | Palaute
Pitäjänmäen seurakunta

Odotuksen sävyt -ryhmä etäyhteyksin lasta odottaville marraskuussa 2020

Pitäjänmäen seurakunta

23.08.2020, 10:34 /  päivitetty 16.10.2020, 21:04
Odotuksen sävyt -ryhmän tavoitteena on tarjota raskaana oleville vertaistukea ja mahdollisuuksia käsitellä kaikkia odotukseen ja lapsen syntymään liittyviä tunteita ja ajatuksia rennossa ja kannustavassa ilmapiirissä, keskustellen ja pieniä tehtäviä tehden (mm. luova kirjoitus, mielikuva- ja rentoutusharjoitus, valokuvaus). Ryhmä toteutetaan kurssimuotoisesti neljänä keskiviikko-iltana välillä 4.-25.11.2020. Ryhmä toimii Teamsia/Zoomia hyödyntäen.
odottavan äidin vatsa, keskellä teksti odotuksen sävyt

Odotuksen sävyt -vertaisryhmässä etsitään vahvistavia sanoja ja mielikuvia tärkeän elämänvaiheen käsittelyyn luottamuksellisessa ilmapiirissä, jokaisen omista lähtökohdista.

Ryhmän tavoitteena on tarjota raskaana oleville vertaistukea ja mahdollisuuksia käsitellä kaikkia odotukseen ja lapsen syntymään liittyviä tunteita ja ajatuksia rennossa ja kannustavassa ilmapiirissä, keskustellen ja luovia menetelmiä (mm. mielikuvaharjoitus, valokuvaus ja luova kirjoitus) hyödyntäen. Teemoja ryhmäkerroilla mm. Mitä odottaa kun odottaa, Voimavarat ja verkostot, Rauhaa etsien uutta kohti. Ryhmään voi osallistua missä vaiheessa raskautta tahansa ja osallistua voi niin ensimmäisen kuin ei-ensimmäisen raskauden aikana.

Ryhmä kokoontuu etäyhteyksien välityksellä (Teams/Zoom) neljänä keskiviikko-iltana: 4.11., 11.11., 18.11 ja 25.11. klo 16.30-18.30 (max 2 tuntia). Osallistujien toivotaan sitoutuvan osallistumaan ryhmän kaikille kerroille mikäli mahdollista. Ryhmään voi päästä mukaan ensimmäisen kerran jälkeen mikäli tilaa on. Ryhmään otetaan maksimissaan 7 osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä. Ryhmä on maksuton. Järjestämme ryhmäläisten toivoessa jatkotapaamisen livenä kevätkaudella vauvojen synnyttyä ja koronatilanteen keventyessä.

Ohjaajana Johanna Mantere, joka on ammattitaustaltaan teologi ja kuvataidepedagogi sekä kokenut valokuvaaja ja työskentelee Pitäjänmäen seurakunnan varhaiskasvatus- ja perhetoiminnassa.

Palautetta syys-lokakuun ryhmäläisiltä: "Etäosallistuminen toimi hyvin, niin keskustelu kuin pienten tehtävien tekeminenkin. Ryhmä oli minulle todella tärkeä ensimmäistä lasta odottavana!", "Ihana yhteishenki syntyi. Sisältö (aiheet ja toteutustavat) olivat monipuoliset, sain ryhmästä paljon. Ryhmäkertoja olisi saanut olla enemmänkin, ihanaa että yhteys säilyy ja on jatkotapaaminenkin!"

Kysy lisää ja ilmoittaudu mukaan 15.10.-3.11. välillä! Lisätietoja antavat varhaiskasvatuksen ohjaaja Sanna Yli-Koski-Mustonen (@evl.fi), p. 040 519 0402 ja Johanna Mantere (@evl.fi) p. 09 2340 5653. Ilmoittautuminen seurakuntien sähköisen asiointipalvelun kautta 15.10. alkaen TÄSTÄ LINKISTÄ.