07.05. Onneksi olkoon: Helmi, Kastehelmi | Palaute
Pitäjänmäen seurakunta

Odotuksen sävyt -ryhmä esikoislasta odottaville huhti-toukokuussa 2021

15.02.2021, 11:45 /  päivitetty 18.02.2021, 10:30
Odotuksen sävyt -ryhmän tavoitteena on tarjota raskaana oleville vertaistukea ja mahdollisuuksia käsitellä kaikkia odotukseen ja lapsen syntymään liittyviä tunteita ja ajatuksia rennossa ja kannustavassa ilmapiirissä, keskustellen ja pieniä tehtäviä tehden. Ryhmä toteutetaan kurssimuotoisesti viitenä keskiviikko-iltana välillä 7.4.-5.5.2021. Ryhmä toteutuu joko kasvokkain, etäyhteyksin tai näiden yhdistelmänä koronatilanteesta riippuen.
odottavan äidin vatsa, keskellä teksti odotuksen sävyt

Odotuksen sävyt -vertaisryhmässä etsitään vahvistavia sanoja ja mielikuvia tärkeän elämänvaiheen käsittelyyn luottamuksellisessa ilmapiirissä, jokaisen omista lähtökohdista.

Ryhmän tavoitteena on tarjota raskaana oleville vertaistukea ja mahdollisuuksia käsitellä kaikkia odotukseen ja lapsen syntymään liittyviä tunteita ja ajatuksia rennossa ja kannustavassa ilmapiirissä, keskustellen ja luovia menetelmiä (mm. mielikuvaharjoitus, valokuvaus ja luova kirjoitus) hyödyntäen. Ryhmään voi osallistua missä vaiheessa raskautta tahansa ja osallistua voi niin ensimmäisen kuin ei-ensimmäisen raskauden aikana. Osallistujien toivotaan sitoutuvan osallistumaan ryhmän kaikille kerroille mikäli mahdollista.

Ryhmä kokoontuu viitenä keskiviikko-iltana alkaen pääsiäisen jälkeen: 7.4., 14.4., 21.4., 28.4. ja 5.5.2021 klo 17.00-19.30 (max 2,5 tuntia). Ryhmä toteutuu joko kasvokkain, etäyhteyksin tai näiden yhdistelmänä koronatilanteesta riippuen, tiedotamme tästä viimeistään kiirastorstaina 1.4.2021. Ryhmään otetaan maksimissaan 7 osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä (ryhmän minimikoko 4). Ryhmä on maksuton.

Ohjaajana Johanna Mantere, joka on ammattitaustaltaan teologi ja taidepedagogi ja valokuvaaja sekä työskennellyt Pitäjänmäen seurakunnan perhetoiminnassa.

Palautetta syksyn 2020 ryhmäläisiltä: "Etäosallistuminen toimi hyvin, niin keskustelu kuin pienten tehtävien tekeminenkin. Ryhmä oli minulle todella tärkeä ensimmäistä lasta odottavana!", "Ihana yhteishenki syntyi. Sisältö (aiheet ja toteutustavat) olivat monipuoliset, sain ryhmästä paljon. Ryhmäkertoja olisi saanut olla enemmänkin, ihanaa että yhteys säilyy!"

Kysy lisää ja ilmoittaudu mukaan 21.1.-31.3.2021 välillä (vapaita paikkoja voi tiedustella ryhmän alkamispäivään asti). Lisätietoja antaa varhaiskasvatuksen ohjaaja Sanna Yli-Koski-Mustonen (@evl.fi), p. 040 519 0402 Ilmoittautuminen seurakuntien sähköisen asiointipalvelun kautta 21.1. alkaen TÄSTÄ LINKISTÄ.