28.09. Onneksi olkoon: Arja, Lenni | Palaute
Pitäjänmäen seurakunta

Ekavauvaryhmä 18.10.-13.12.2022 Pitäjänmäen kirkolla

Pitäjänmäen seurakunta

09.08.2022, 12:53
Ekavauvaryhmä kutsuu tuoreita äitejä 0-8 kuukauden ikäisten vauvojen kanssa jakamaan perhearkea! Ilmoittautuminen marras-joulukuun Ekavauvaryhmään alkaa 10.8.2022.
Lauttasaaren seurakunnan vauvakirkko

Tahdotko tutustua ensimmäisen lapsen saaneisiin ja samalla suunnalla asuviin perheisiin? Jos vastaat kyllä, Ekavauvaryhmä on juuri sinulle! Ekavauvaryhmä on vertaisryhmä äskettäin synnyttäneille / ensimmäisen lapsen saaneille (vauvan ikä ryhmän alkaessa 0-8 kk). Ryhmä tarjoaa toiminnallisia ideoita varhaiseen vuorovaikutukseen vauvan kanssa ja vertaistukea vanhemmuuteen. Ryhmässä tarjotaan välipalaa kahvin ja teen kera.

Ryhmässä vaihdetaan vauva-arjen kuulumisia iloineen ja huolineen. Joka kerralla lorutellaan, leikitään ja musisoidaan vanhemman ja vauvan vuorovaikutusta vahvistaen. Lisäksi keskustellaan perhe-elämän asioista. Osallistujien toiveet vaikuttavat ryhmäkertojen aiheisiin ja sisältöihin. Ryhmissämme moninaisuus perherakenteissa, elämänkatsomuksissa ja muissa taustoissa on arkipäiväinen asia, joka nähdään rikkautena. Kristillisyys näkyy ryhmän toiminnassa arvoperustassa, osassa lauluista/loruista sekä viimeisen ryhmäkokoontumisen kirkkohetkessä.

Ekavauvaryhmä toteutetaan noin 8 tapaamiskerran samana pysyvänä ryhmänä. Siksi ryhmään ilmoittaudutaan etukäteen. Ryhmää ohjaavat Pitäjänmäen seurakunnan lastenohjaajat Sari Lippojoki ja Anna Helle. Ekavauvaryhmäläiset voivat jatkaa kokoontumisia omatoimisesti seurakunnan kerhotiloissa.

Ryhmä on maksuton. Osallistumiselle ei ole muita kriteerejä kuin se, että ensimmäinen lapsesi on ryhmän alkaessa 0-8 kuukauden ikäinen.

Loppusyksyn 2022 ryhmä kokoontuu 18.10.-13.12. tiistaisin klo 13.30-15.00 Pitäjänmäen kirkolla (Turkismiehenkuja 4, 00370 Helsinki).

Seuraava ryhmä uusille äiti-vauva-pareille aloittaa tammikuussa ja ilmoittautuminen siihen marraskuun lopulla.

Ryhmäkoko: noin 7 äitiä vauvoineen ilmoittautumisjärjestyksessä.

ILMOITTAUDU MUKAAN TÄSTÄ

Olet lämpimästi tervetullut mukaan!


MUUTA TOIMINTAA VAUVAPERHEILLE

Tutustu myös muuhun lapsiperheille suunnattuun toimintaamme:

• Avoimet perhekerhot maanantaisin Pitäjänmäen kirkolla klo 10.00-11.30 (29.8.-28.11.). Ei ilmoittautumista.

• Avoimet perhekerhot perjantaisin Konalan asukastilassa kauppakeskus Ristikossa klo 10.00-11.30 (2.9.-2.12). Ei ilmoittautumista.

• Pitskun kirkkomuskarin vauvaryhmät torstaisin, ryhmiin ilmoittaudutaan etukäteen ja vapaita paikkoja voi kysyä kesken syksyä.

• Lisäksi mm. Pitskun kirkon Olkkari ja Tukea arkeen -kotikäynnit.

Lisätietoja Ekavauvaryhmästä ja muusta perheiden toiminnasta Pitäjänmäen seurakunnassa:

varhaiskasvatuksen ohjaaja Sanna Yli-Koski-Mustonen (etunimi.sukunimi@evl.fi)

puh. 040 519 0402

Myös monet muut seurakunnat järjestävät ohjattuja vertaisryhmiä ensimmäisen lapsen saaneille, mm. maanantaisin Huopalahden kirkolla Esikoisvauvakerhoa ja Munkkiniemen kirkolla Ensilapsikerhoa.