29.03. Onneksi olkoon: Jouni, Joni, Joonas, Joona, Jonne, Jonni | Palaute | På svenska | In English

Pitäjänmäen seurakunta

PERUTTU Pyhäkoulu - kivasti pyhiä sunnuntaiaamun hetkiä Pitskun kirkolla

Pitäjänmäen seurakunta

Kalenteri ja kellosymboli29.03.2020 klo 10:00 - 11:15 Ylösalaisin olevan pisaran muotoinen paikkasymboliPitäjänmäen kirkko, Turkismiehenkuja 4, 00370 Helsinki

Pitäjänmäen kirkossa vietetään sunnuntaisin ja pyhäpäivinä messua klo 10 - sunnuntaisin messun yhteydessä pyhäkoulu. Pyhäkoulu on osa avointa varhaiskasvatus- ja perhetoimintaamme, jossa ohjaajina toimivat vapaaehtoiset seurakuntalaiset seurakunnan varhaiskasvatustiimin työntekijöiden perehdyttäminä ja tukemina. Työntekijävetoinen pyhis on silloin tällöin, muutaman kerran vuodessa. Pyhäkouluun ei tarvitse ennakkoon ilmoittautua vaan mukaan voi tulla silloin kun itselle sopii.

Pyhäkoulussa Päkä-lampaan kanssa toivotetaan kaikki nimeltä tervetulleeksi, rakennetaan alttaripöytä ja ihmetellään kirkkovuoden teemoja ja muita kristinuskon asioita lapsille soveltuvilla tavoilla, musisoidaan, rukoillaan ja toimitaan yhdessä (esim. askartelua, rakenteluleikkiä, toimintapisteitä tms). Rentoa ja iloista pyhäaamun yhdessäoloa ilman suorituspaineita :)

Pyhäkoulu toimii päiväkerhotiloissa kirkkosalin alapuolella ja sinne lähdetään kirkon lastenpisteeltä messun johdanto-osan vaihtuessa rukousjaksoon noin kello 10.10. Pyhäkoulu toteutuu kaikkina niinä toimintakauden sunnuntaina, joihin saadaan vapaaehtoinen ohjaaja. Niinä sunnuntaina kun pyhäkoulua ei ole, varhaiskasvatustiimin työntekijät jättävät päiväkerhohuoneeseen salaisuuslaatikon, jossa on perheille välineet ja ideat omatoimisen pyhäkouluhetken toteuttamiseen. Pyhäkoululaiset palaavat kirkkosaliin käymään lähiaikuistensa kanssa ehtoollisella tai siunattavina ja laulamaan ylistysvirren, vastaanottamaan Herran siunauksen ja nauttimaan päätösmusiikista ennen koko kirkkoväen yhteisille kirkkokahveille siirtymistä. Pyhäkoulu kestää siis noin 45 minuuttia.

Pyhäkouluun osallistutaan ensimmäisellä kerralla oman aikuisen kanssa. Toisesta kerrasta alkaen 4-vuotiaiden ja sitä vanhempien lasten on mahdollista jäädä pyhäkouluun itsekseenkin, 0-3 –vuotiailla tulee olla mukana aina oma aikuinen. Syyskaudella pyhäkoululaiset ovat olleet 1-8 -vuotiaita. Pyhäkoulun yhteydessä tai jälkeen on mahdollista lämmittää mikrossa eväslounasta ja hoitaa muita hoitotoimia ennen mahdollisille päiväunille menoa.

Pyhäkoulusta kiinnostuneille perheille on oma whatsapp -tiedotusryhmä, jossa kerrotaan seuraavan sunnuntain osalta onko luvassa ohjattu pyhäkoulu vai omatoiminen salaisuuslaatikko-kokoontuminen ja millaista ohjelmaa kullakin pyhäkoulukerralla on luvassa - ilmoita kiinnostuksestasi liittyä tiedotusryhmään Sanna Yli-Koski-Mustoselle p. 0405190402. Pyhäkoulukauden ohjelmaa päivitetään myös Pitskun seurakunnan lapset ja perheet -facebooksivulla.

Pyhäkoulukausi keväällä 2020 on alustavasti 12.1.-10.5. (muutokset mahdollisia). Todennäköisesti salaisuuslaatikkokokoontumisen ohjatun pyhäkoulun sijasta hiihtolomaviikolla su 23.2. ja pääsiäissunnuntaina 12.4. Palmusunnuntaina 5.4. vietetään perhemessua (huom! lounas lähetystyön hyväksi perhemessun jälkeen) ja sunnuntaina 17.5. klo 16 on perheiden kevätkirkko ja kevätjuhlat. Lisäksi on perheiden iltakirkko ke 15.4. klo 18, pääsiäisiloa kerraten ja Xaris Finlandin balettia tanssivan enkelin tavaten. Huomaa myös ystävänpäivärieha Yhteisvastuun hyväksi la 8.2. klo 15.00-17.30 (sisältää klo 16 kirkkomuskari-lastenkonsertin, Riikka Jäntti ja Vautsi Duo). Olette lämpimästi tervetulleita pyhäkoulutoimintaamme ja perhetapahtumiimme!

Järjestäjä: Pitäjänmäen seurakunta
Yhteyshenkilö: Sanna Yli-Koski-Mustonen
Puhelin: 09 2340 5633
Sähköposti: sanna.yli-koski-mustonen@evl.fi