27.02. Onneksi olkoon: Torsti | Palaute | På svenska | In English

Pitäjänmäen kirkko

Yhteisvastuu 2020 tukee vanhemmuutta

Pitäjänmäen seurakunta

28.01.2020, 10:51
2.2.2020 käynnistyvä, huhtikuun loppuun asti kestävä Yhteisvastuukeräys tukee vanhemmuutta Suomessa ja maailman katastrofialueilla.

Keräyskohteet

40 prosenttia nyt kerättävän Yhteisvastuun tuotosta jää Suomeen. Puolet kotimaan osuudesta käytetään vanhemmuutta tukeviin toimenpiteisiin seurakunnissa. Toinen puolikas kotimaahan jäävästä tuotosta käytetään vanhemmuutta sekä lapsen ja vanhemman välistä suhdetta vahvistaviin, kynnyksettömiin tukitoimiin eri puolilla Suomea.

60 prosenttia Yhteisvastuun tuotosta ohjataan kansainväliseen apuun Kirkon Ulkomaanavun katastrofirahaston kautta. Ulkomailla vanhemmuuden ja perheiden monipuolinen tukeminen on elintärkeää esimerkiksi luonnonkatastrofeille alttiilla alueilla ja pakolaisleireillä, joissa vanhemmat joutuvat keskittymään selviytymiseen ja toimeentulon hankkimiseen.

Lisätietoja kampanjasta löytyy täältä.

Yhteisvastuutapahtumia Pitäjänmäellä

  • su 2.2. klo 10 Keräyksen avaus. Kynttilänpäivän messu ja lounas Pitäjänmäen kirkossa.
    Lounaan menu: lohikeitto ja pannukakku. Aikuiset 8 €, lapset 4 €. Mahdollisuus ilmoittautua lipaskerääjäksi.
  • la 8.2. klo 15-17.30 Ystävänpäivärieha Pitäjänmäen kirkossa.
    Iloisia toimintapisteitä perheille mm. kasvomaalaus, ystävänpäiväkorttipaja ja onginta 1-2 € maksulla. Toiminnallisista kirkkomuskari- ja vauvamuskarilauluista koostuvan Riikka Jäntti & Vautsi Duo -lastenkonsertti klo 16.00-16.30 (vapaaehtoinen ohjelma 10 €) ja seurakunnan nuorten toimesta herkkumyyntipöydän suolaiset ja makeat herkut muutaman euron.

Tule lipaskerääjäksi tai lahjoita verkossa

  • lipaskerääjäksi voi ilmoittautua su 2.2. keräyksen avauksen yhteydessä Pitäjänmäen kirkolla.
  • lahjoituksen voi tehdä verkossa tästä.