26.09. Onneksi olkoon: Kuisma | Palaute
Pitäjänmäen kirkko

Pitäjänmäen 60-vuotiasta kirkkoa juhlittiin iloisissa tunnelmissa

Pitäjänmäen seurakunta

02.06.2019, 17:29 /  päivitetty 02.06.2019, 17:32
Pitäjänmäen kirkko täytti 60 vuotta 23.5.2019. Juhlia vietettiin tapahtumapäivän, juhlamessun ja muistojen illan merkeissä.

Tapahtumapäivänä toimintaa kaikenikäisille

Pitäjänmäen kirkko 60 vuotta –tapahtumapäivää vietettiin kauniissa säässä lauantaina 18.5.2019. Muutamat osallistujat saapuivat pukeutuneena 60-luvun tyyliin. Amazing Church- rastirata vei tutustumaan kirkon monipuolisiin tiloihin erilaisten tehtävien lomassa.

Perhekellarissa oli Unelmien kirkko –lasten taidepaja kuvittaja Jenni Isotoffin johdolla. Isotoff suunnitteli ja toteutti myös kirkosta kuvia, joita on painettu postikortteihin ja kangaskasseihin. Kasseja on myynnissä seurakuntatoimistossa.

Kirkon aulassa olevaan kiitollisuusseinään sai kiinnittää kiitollisuusaiheita ja pihalla pääsi kokeilemaan Jaakobin painia sumopuvuissa.

Päivän lomassa pääsi nauttimaan Tomi-kokin ja vapaaehtoisten maittavasta lounaasta ja kahvilan antimista sekä Valion tarjoamasta jäätelöstä.

Päivä päättyi yhteislaulutilaisuuteen kirkkosalissa.

Omenapuun istutus juhlamessun yhteydessä

Juhlamessua vietettiin sunnuntaina 19.5.2019. Messussa saarnasi kirkon kanssa saman ikäinen vuonna 1959 syntynyt seurakunnan jäsen ja teologian professori Martti Nissinen. Saarnan voit lukea tästä.Messun liturgina toimi kirkkoherra Arto Antturi ja musiikista vastasi mm. Pitäjänmäen kamarikuoro ja jousisoittajat. Messun päätyttyä kirkon etupihalle istutettiin omenapuu jonka lomassa laulettiin virsi 949 Kirkko olkoon niin kuin puu.

Konalan Martat tarjoilivat juhlakahvit jonka lomassa ohjelma jatkui 60-vuotiaiden jäsenten muistamisella ja pitkäaikaisen seurakuntalaisen, vuonna 1959 syntyneen elokuvakäsikirjoittajan ja taiteen tohtorin Raija Talvion puheella. Puheen voit lukea tästä.

Lopuksi saatiin nauttia Pirkko Talolan ja Tapio Aaltosen duetoista ja pianotaiteilija Risto Laurialan upeasta soitosta.

Pyhäpäivän kruunasi Hanna Remeksen johtaman Kilven Kuoron konsertti.


Juhlat huipentui muisteluihin

Muistojen iltaa vietettiin torstaina 23.5.2019, jolloin tuli kuluneeksi 60 vuotta kirkon vihkimisestä.

Ilta järjestettiin yhteistyönä Pitäjänmäki-seuran muistipiiritoiminnan kanssa. Nähtävillä oli kuvaesityksiä vuosien varrelta sekä seurakuntaneuvoston jäsenen Petteri Lapin valokuvia.

Illan musiikista vastasi Suomen parhaista improvisaatiomuusikoista koostuva, Hannu Riskun luotsaama Finnish Impro All Stars-orkesteri.

Puheenvuoroja käyttivät mm. pitkäaikaiset muistipiiriläiset Seppo Soitula ja Tuula Käkönen, kirkkoherra Arto Antturi sekä kirkkoherra emeritus Martti Pitkänen. Tilaisuuden juonsivat Leena-Maija Tuominen ja Maika Vuori.