17.06. Onneksi olkoon: Urho | Palaute
Pitäjänmäen kirkko

Perhepuhelin ja Hetkiä kotona -videosarja ovat täällä!

Pitäjänmäen seurakunta

23.03.2020, 15:53 /  päivitetty 02.04.2020, 13:19
Kirkko ei sulje oviaan eikä seurakunnan perhetoiminta lakkaa nyt elettävillä poikkeusviikoillakaan. Pääsiäispostipaketeista YouTubessa julkaistaviin hartaus- ja leikkihetkiin, perheiden whatsapp-ryhmistä puhelinpäivystykseen. Tässä uutisessa kuvatuilla tavoilla Pitäjänmäen seurakunnan varhaiskasvatus ja perhetoiminta palvelee paraikaa - entä mikä olisi sinun toiveesi tai aloitteesi? Varhaiskasvattajamme osallistuvat myös diakoniseen työhön mm. ikäihmisten tavoittamiseksi ja ruokakassijaon sujuvoittamiseksi. Kaiken kaikkiaan seurakuntien tehtävänä nykytilanteessa(kin) on pitää Sana läsnä, vahvistaa toivoa ja tuoda lohdutusta ja auttaa konkreettisesti heitä, jotka ovat hädänalaisimmassa asemassa.
Lapset leikkivät vanhanaikaisella tölkeistä tehdyillä puhelimilla, taustalla nuori tyttö joka selaa kännykkää

Voimme pitää yhteyttä monien eri kanavien kautta ja luoda sillä toivoa nykyisessä poikkeustilanteessa. Pitskun varhaiskasvatus- ja perhetoiminnan vuoden painopisteistä ei tingitä poikkeustilanteessakaan: pyrimme tarjoamaan kivasti pyhiä hetkiä, vanhemmuuden tukea ja yhdessä tekemisen iloa nyt niillä tavoilla, jotka ovat mahdollisia. Uusia ideoita ja vapaaehtoistoteuttajia otetaan vastaan!

1. Julkaisemme lyhyitä Hetkiä kotona (kivasti pyhiä) - sarjan videoita. Seuraa Facebookissa Pitskun srk:n lapset- ja perheet ja Pitäjänmäen seurakunta -sivustoja tai sähköpostiuutiskirjeitä sekä käytä youtubessa hakusanana Pitäjänmäen seurakunta. Huhtikuun alussa löytyy jo monenlaista perhekerhon laululeikeistä ja syksylle siirtyneen tuutulauluillan maistiaispätkästä pääsiäisaiheisiin sisältöihin ja tulossa on mm. syksyn muskariopen Kati Rantalan muskaripyhäkoulu ja taaperotaidetuokioita!

2. Keskusteluapua on saatavilla. Joka arkipäivänä klo 12-16 toimii Perhepuhelin (=perheiden puhelinpäivystys). Perhepuhelimeen vastaavat varhaiskasvattajamme, mm. Sanna ja Anna-Maria. Soita tai viestitä p. 040 5190402 tai p. 040 5473427 matalalla kynnyksellä niin jutellaan arjen asioista ja ajatuksista, joita tämänhetkinen lasten kanssa kotona oleminen herättää ja muusta mikä sinulla on mielen päällä. Lisäksi diakonian puhelinpäivystys palvelee toistaiseksi ma-pe klo 9-15, Olga Nurminen, p. 09 2340 5668 ja Pia Saarela, p. 09 2340 5648. Pitäjänmäen seurakunnan papit ovat tavattavissa puhelimitse seuraavasti: kirkkoherra Arto Antturi, p. 050 340 9746 (vapaapäivät yleensä ma ja pe), kasvatuksen pappi Jukka Vanne p. 040 526 1115 (vapaapäivät ma-ti), pastori Maika Vuori p. 040 720 3881 (vapaapäivät to-pe). Muiden työntekijöiden yhteystiedot löytyvät nettisivultamme (voit soittaa esim. itsellesi tutuimmalle työntekijälle, me kaikki pyrimme olemaan kuulolla puheluita varten!)

3. Pääsiäispostipaketteja lähetettiin yli 50 kappaletta! Kiitos tilanneille, iloisia puuhahetkiä!

4. Pyhäkouluperheillä, Pajamäen perhekerholla, kirkkomuskariperheillä ym. on omat whatsapp-ryhmät, joihin kutsumme mukaan kyseisissä toiminnoissa käyneitä perheitä. Keskinäistä yhteydenpitoa ja vertaistuellista arjen pohdintojen jakamista halukkaiden kesken. Ilmoita Sannalle mihin ryhmään tahdot mukaan!

5. Ikäihmisten puhelukierroksen jälkeen alamme tavoittaa puhelimitse seurakuntaamme kuuluvia pikkuvauvaperheitä kysyen ajankohtaisia kuulumisia - ja tietenkin onnitellen vauvasta.

6. Diakonia jatkuu, ruoka-apu on uudelleen organisoitu. Pitäjänmäen seurakunta jakaa ruokaa kirkon pääoven edustalta tiistaisin klo 14 (Huom! uusi kellonaika!) ja tarvittaessa kuljetamme ruokakassin kotioven taakse. Kolmena onnistunutta tiistaita jo takana!

7. Olemme mukana toteuttamassa HelsinkiApua, mm.ikäihmisten kauppa-apu ja siihen liittyvää vapaaehtoistoimintaa. Kiinnostuneet vapaaehtoiset voivat ottaa yhteyttä diakoniatyöntekijöihin (yhteystiedot ylempänä), kauppareissu- ja kuljetusajankohdat ovat etenkin tiistai- ja torstai-iltapäivät.