01.04. Onneksi olkoon: Raita, Pulmu, Peppi | Palaute | På svenska | In English

Pitäjänmäen kirkko

Perheiden puhelinpäivystys ja Hetkiä kotona -videosarja ovat täällä!

Pitäjänmäen seurakunta

23.03.2020, 15:53
Kirkko ei sulje oviaan eikä seurakunnan perhetoiminta lakkaa nyt elettävillä poikkeusviikoillakaan. Pääsiäispostipaketeista YouTubessa julkaistaviin hartaus- ja leikkihetkiin, perheiden whatsapp-ryhmistä puhelinpäivystykseen. Tässä uutisessa kuvatuilla tavoilla Pitäjänmäen seurakunnan varhaiskasvatus ja perhetoiminta palvelee paraikaa - entä mikä olisi sinun toiveesi tai aloitteesi? Varhaiskasvattajamme osallistuvat myös diakoniseen työhön mm. ikäihmisten tavoittamiseksi ja ruokakassijaon sujuvoittamiseksi. Kaiken kaikkiaan seurakuntien tehtävänä nykytilanteessa(kin) on pitää Sana läsnä, vahvistaa toivoa ja tuoda lohdutusta ja auttaa konkreettisesti heitä, jotka ovat hädänalaisimmassa asemassa.

Voimme pitää yhteyttä monien eri kanavien kautta ja luoda sillä toivoa nykyisessä poikkeustilanteessa. Pitskun varhaiskasvatus- ja perhetoiminnan vuoden painopisteistä ei tingitä poikkeustilanteessakaan: pyrimme tarjoamaan kivasti pyhiä hetkiä, vanhemmuuden tukea ja yhdessä tekemisen iloa nyt niillä tavoilla, jotka ovat mahdollisia. Uusia ideoita ja vapaaehtoistoteuttajia otetaan vastaan!

1. Tämän viikon aikana alamme julkaista lyhyitä Hetkiä kotona (kivasti pyhiä) -nimellä olevan sarjan videoita ja muskariperheille on tulossa myös muutamia nettimuskari-lyhytvideoita! Seuraa siis Facebookissa Pitskun srk:n lapset- ja perheet ja Pitäjänmäen seurakunta -sivustoja tai sähköpostiuutiskirjeitä sekä käytä youtubessa hakusanana Pitäjänmäen seurakunta. Pitäjänmäen seurakunnan facebookissa onkin jo useampia striimattuja saarnoja, messun osia, lyhyitä Sanan ja rukouksen iltoja jne.

2. Joka arkipäivänä klo 12-16 toimii perheiden puhelinpäivystys, johon vastaavat varhaiskasvattajamme, mm. Sanna ja Anna-Maria. Soita tai viestitä p. 040 5190402 tai p. 040 5473427 matalalla kynnyksellä niin jutellaan arjen asioista ja ajatuksista, joita tämänhetkinen lasten kanssa kotona oleminen herättää ja muusta mikä sinulla on mielen päällä. Lisäksi diakonian puhelinpäivystys palvelee toistaiseksi ma-pe klo 9-15, Olga Nurminen, p. 09 2340 5668 ja Pia Saarela, p. 09 2340 5648. Pitäjänmäen seurakunnan papit ovat tavattavissa puhelimitse seuraavasti: kirkkoherra Arto Antturi, p. 050 340 9746 (vapaapäivät yleensä ma ja pe), kasvatuksen pappi Jukka Vanne p. 040 526 1115 (vapaapäivät ma-ti), pastori Maika Vuori p. 040 720 3881 (vapaapäivät to-pe). Muiden työntekijöiden yhteystiedot löytyvät TÄÄLTÄ (voit soittaa esim. itsellesi tutuimmalle työntekijälle, me kaikki pyrimme olemaan kuulolla puheluita varten!)

3. Haluatko tilata lapsellesi kotiin pääsiäispostipaketin? Se sisältää mm. Lastenkirkko-lehden ja Atte ja Anna viettävät pääsiäistä -kirjan. Ota viestiyhteys Sannaan: sanna.yli-koski-mustonen@evl.fi, p. 0405190402. Huom! Rajoitettu erä. (Päiväkerho- ja pyhäkouluperheet ovat jo saaneet/saamassa etanapostia!)

4. Pyhäkouluperheillä, Pajamäen perhekerholla, kirkkomuskariperheillä ym. on nyt omat whatsapp-ryhmät, joihin kutsumme mukaan kyseisissä toiminnoissa käyneitä perheitä. Keskinäistä yhteydenpitoa ja vertaistuellista arjen pohdintojen jakamista halukkaiden kesken. Ilmoita Sannalle mihin ryhmään tahdot mukaan!

5. Ikäihmisten puhelukierroksen jälkeen alamme tavoittaa puhelimitse seurakuntaamme kuuluvia pikkuvauvaperheitä kysyen ajankohtaisia kuulumisia - ja tietenkin onnitellen vauvasta.

6. Diakonia jatkuu, ruoka-apu on uudelleen organisoitu. Pitäjänmäen seurakunta jakaa ruokaa kirkon pääoven edustalta tiistaisin klo 13 ja tarvittaessa kuljetamme ruokakassin kotioven taakse. Tiistaina 17.3. eteenpäin lähti yli 150 ruokakassia!