15.01. Onneksi olkoon: Solja | Palaute
Pihlajamäen kirkko

Pitkäperjantai: Jeesuksen kuolinpäivän jumalanpalvelukset ja konsertit

Malmin seurakunta

16.04.2019, 16:25 /  päivitetty 17.04.2019, 10:22
Pitkäperjantai on Jeesuksen ristiinnaulitsemisen ja kuoleman muistopäivä. "Isä, sinun käsiisi minä uskon henkeni." (Luuk. 23:46)
jeesus ristillä

Pitkäperjantai on vuoden ainoa pyhäpäivä, jonka liturginen väri on musta. Silloin vietetään jumalanpalveluksia, joihin ei kuulu ehtoollisen vietto.

Joissakin kirkoissa alttarilla käytetään kukkina viittä ruusua kuvaamaan Jeesuksen haavoja. Urkuja tai muita instrumentteja ei yleensä soiteta, vaan virret lauletaan ilman säestystä.

Pitkäperjantain synkkyys vaihtuu kuitenkin iloon pääsiäisaamuna, kun naiset löytävät Jeesuksen tyhjän haudan.

"Älkää te pelätkö. Minä tiedän, että te etsitte ristiinnaulittua Jeesusta. Ei hän ole täällä, hän on noussut kuolleista, niin kuin itse sanoi." (Matt. 28:56)

Pitkäperjantain sanoman äärelle voi hiljentyä jumalanpalveluksissa tai konserteissa.

PITKÄPERJANTAIN JUMALANPALVELUKSET 19.4.

Sanajumalanpalvelus Malmin kirkossa klo 10. Timo Laaninen.

Sanajumalanpalvelus Puistolan kirkossa klo 10. Heikki Arikka. Kamarikuoro, joht. Taru Hämäläinen.

Sanajumalanpalvelus Viikin kirkossa klo 10. Petri Jukanen.

Ristin juurella -hartaus Pihlajamäen kirkossa klo 16. Petri Jukanen, Sini Arkko.

MUSIIKKIA

Pergolesin Stabat Mater Malmin kirkossa pitkäperjantaina 19.4. klo 15. Heli Närhi ja Minna-Sisko Mutanen, laulu. Vapaa pääsy.

Haydn: Seitsemän sanaa ristillä Viikin kirkossa pitkäperjantaina 19.4. klo 17. Felis-kvartetti: Sirkka Kautonen, 1-viulu, Anja Syvälähde, 2-viulu, Helka Hakasalo, alttoviulu, Marion Göbel, sello, ja kanttori Marjasisko Varha. Vapaa pääsy.

HILJAISUUS HOITAA – PITKÄPERJANTAIN RETRIITIT

Hiljaisuuden iltapäivä -retriitti Tapulin seurakuntakodilla on peruuntunut. Halutessasi voit kysyä vapaita paikkoja Pihlajamäen kirkon iltapäivään.

Pitkäperjantain pysäkki Pihlajamäen kirkolla pitkäperjantaina 19.4. klo 13–16. Tule mukaan levolliseen pitkäperjantaihin takkatulen, hiljaisuuden, musiikin kuuntelun ja kuvien maailmaan. Mahdollisuus luoda hiljaisuuden kuvia maalaten, piirtäen, askarrellen. Kevyttä kasvisruokaa, vapaaehtoinen 5 e maksu. Pysäkin jälkeen kirkossa on hartaus klo 16. Kysy vapaita paikkoja: pastori Sari Hakuri: sari.hakuri@evl.fi tai p. 050 544 0554.