27.09. Onneksi olkoon: Vesa | Palaute
Pakilan seurakunta

Alkaisitko arkienkeliksi? Vapaaehtoistyön koulutus 10.9.2022

25.08.2022, 10:12 /  päivitetty 25.08.2022, 15:55
Vapaaehtoistyön koulutuksessa lauantaina 10.9. klo 10-15 perehdytään vapaaehtoistyön perusteisiin ja vanhusten, yksinäisten ja perheiden ystävänä toimimiseen. Ilmoittaudu viimeistään perjantaina 2.9.

Tule selättämään yksinäisyyttä: Sinua tarvitaan

Tukihenkilösuhteet ovat yksilöllisiä ja sinä päätät tuettavasi kanssa, mitä mieluiten teette yhdessä. Tapaamisissa tärkeintä on olla aidosti läsnä. Voitte ulkoilla, jutella, lukea, tehdä pieniä kotiaskareita yhdessä tai vaikka käydä kävelyllä. Mukaan toimintaan ovat tervetulleita kaikki täysi-ikäiset, jotka jaksavat tukea toista ihmistä arjessa. Toimiaksesi vapaaehtoisena sinun ei tarvitse olla seurakunnan jäsen.

Koulutuksen jälkeen saat todistuksen osallistumisesta ja voit toimia vapaaehtoisena tukihenkilönä. Räätälöimme sinulle vapaaehtoistehtävän oman elämäntilanteesi mukaan. Voit sitoutua puoleksi vuodeksi kerrallaan tai esimerkiksi yksittäiseen ulkoiluun. Koulutettuna vapaaehtoisena voit myös sovitusti ottaa oman lapsen mukaan vapaaehtoistoimintaan. Voit tukea vanhuksia ja yksinäisiä myös puhelimitse.

Koulutus järjestetään Malmin Varustamolla

Koulutus on sinulle maksuton ja sisältää lounaan ja kahvin. Koulutukseen voit osallistua vain terveenä. Voit ilmoittautua koulutukseen 2.9. mennessä oman seurakuntasi työntekijälle. Koulutus toteutuu, jos on kahdeksan ilmoittautunutta. Jokaiseen ilmoittautuneeseen otetaan yhteyttä ennen koulutuksen alkua.

Koulutuspaikka: Malmin Varustamo, Pekanraitti 16

Aika: lauantai 10.9.2022 klo 10-15

Koulutuksen ohjelma

klo 10 Tervetuloa, yhteinen aloitus

klo 10.45 Vapaaehtoisen kokemuksia ja vapaaehtoisuuden periaatteet

klo 11.45 Lounas + kahvi

klo 12.30 Eri tapoja toimia vapaaehtoisena lapsiperheessä, yksinäisen tai vanhuksen kanssa.

Pienryhmissä mietitään mm. mitä tukea tämä henkilö/perhe voi vapaaehtoiselta tarvita? Millaisia haasteita tämän henkilön/perheen kanssa voi olla? Milloin kannattaa ottaa yhteyttä työntekijään?

klo 14 Minä vapaaehtoisena

klo 14.45 Kahvi ja yhteinen lopetus

Kouluttajat

Anna-Kaisa Jussila, diakoniatyöntekijä Pakilan seurakunnasta

Niina Karhu, diakoniatyöntekijä Malmin seurakunnasta

Maria Onuigbo, diakoniatyöntekijä, vapaaehtoisuuden ja osallisuuden YHDESSÄ-projektin projektipäällikkö Oulunkylän seurakunnasta

Moona Seppä, varhaiskasvatusohjaaja Pakilan seurakunnasta

Koulutuksen järjestää Malmin rovastikunta eli Malmin, Oulunkylän ja Pakilan seurakunnat