02.06. Onneksi olkoon: Venla | Palaute

Pakilan seurakunta

Messu

Pakilan seurakunta

24.11.2019 klo 11:00 - 12:00 Hyvän Paimenen kirkko, Palosuontie 1, 00660 Helsinki

Tässä messussa:

  • Jouni Pirttijärvi on liturgi
  • Katri Uutela avustaa
  • Jussi Hirvonen on kanttori

Messussa mukana Pakilan musiikkiopiston viuluryhmä Satu Lahdenperän johdolla. Kolehti kerätään nimikkokohteellemme, lukutaito- ja raamattutyöhön Intiaan, Pipliaseuran kautta.Messun jälkeen Paimensalissa tarjolla kirkkokahvia kaikille halukkaille.


Liturginen väri vihreä, kaksi alttarikynttilää.

‍Kristus, kaikkeuden Herra

Kirkkovuoden viimeisen sunnuntain nimi vaihtelee eri kirkoissa. Joissain kirkoissa puhutaan vain viimeisestä sunnuntaista ilman lisämääreitä. Suomessa otettiin vuoden 1958 evankeliumikirjaan Ruotsin esikuvan mukaisesti nimitys tuomiosunnuntai. Tästä päivästä käytetään myös nimitystä Kristuksen kuninkuuden sunnuntai. Nämä kaksi erilaista aihetta muodostavat kuitenkin kokonaisuuden: kirkkotaiteessakin Kristus viimeisen tuomion toteuttajana on kuvattu maailmankaikkeuden valtiaaksi (Khristos Pantokrator).

Päivän evankeliumitekstin mukaan Kristus tulee aikojen lopulla "kirkkaudessaan kaikkien enkeliensä kanssa ja istuutuu kirkkautensa valtaistuimelle" (Matt. 25: 31). Näin kirkkovuoden viimeinen sunnuntai liittyy samalla seuraavaan sunnuntaihin, adventtiin. Kirkkovuoden alussa ja lopussa - tai lopussa ja alussa - kuuluu sama viesti: Jumala lähestyy meitä Kristuksessa ja asettaa meidät kasvojensa eteen. Ihminen on vastuussa teoistaan ja tekemättä jättämisistään. Viimeisessä tuomiossa Jumalan vanhurskaus toteutuu lopullisesti.

Järjestäjä: Pakilan seurakunta
Yhteyshenkilö: Jouni Pirttijärvi
Puhelin: 09 2340 5530
Sähköposti: pakila.srk@evl.fi