06.06. Onneksi olkoon: Kustaa, Kyösti, Kustavi | Palaute

Pakilan seurakunta

Torma, ystävyysseurakuntamme Virossa

Pakilan seurakunta

19.03.2018, 14:56

‍Luterilainen Torman seurakunta toimii Jõgevan maakunnassa noin 170 km Tallinnasta kaakkoon ja 50 km Tartosta pohjoiseen.

Seurakunta on toiminut jo 700 vuotta ja nykyinen kivikirkko on rakennettu v. 1767. Kirkko on Viron museoviraston päätöksellä suojeltu. Siellä pidetään jumalanpalvelusten lisäksi konsertteja. Kirkon satavuotiaat urut ovat säilyneet kaunissointisina.

Torma on 2000 asukkaan maalaispitäjä ja seurakunnan jäsenmäärä on liki 200. Seurakunnassa toimii yksi pappi. Pastori Mehis Pupart asuu kirkon vieressä pappilassa. Pappilarakennuksessa on myös kanslia, seurakuntakoti, pyhäkoulu, vierashuone ja keittiö. Suntion tehtävät ja kirkon puiston hoitotyöt tehdään enimmäkseen vapaaehtoisvoimin.

Vuosien mittaan olemme tukeneet ystävyysseurakuntaamme taloudellisesti ja kehittäneet muutakin yhteistyötä ja henkilökohtaisia ystävyyssuhteita.

Pakilan Tormaystävät ry:n toiminnassa merkittävän osan muodostavat vuosittaiset kesämatkat Viroon, usein myös Torman jumalanpalveluksiin. Yhdistyksemme tekee myös kotimaassa bussiretkiä lähiseutujen matkailukohteisiin. Tormasta on myös vierailtu vastavuoroisesti Pakilassa.

Jäsenillemme ja muillekin kiinnostuneille lähetämme muutaman jäsentiedotteen vuodessa. Voit liittyä postimme saajien joukkoon pauli.j.matikainen@gmail.com tai p.. 050 4329 120.