22.07. Onneksi olkoon: Leena, Matleena, Leeni, Lenita | Palaute | På svenska | In English

Pakilan seurakunta

Lähetys Pakilan seurakunnassa

Pakilan seurakunta

08.03.2018, 11:08
Pakilan seurakunnalla on kolme lähetyksen nimikkokohdetta: Marja Alastalon työ Botswanassa, lapset ja lapsityöläiset Boliviassa sekä Intiassa tehtävä lukutaito- ja raamatunkäännöstyö. Lisäksi kummikohteena on rippikoululaisilla Francistownin koululaiset Botswanassa ja Kutomakerholla Mafingan orpokoti Tansaniassa.

N‍imikkokohteet

Marja Alastalo on Suomen Lähetysseuran lähetti Botswanassa. Marja asuu Francistownissa ja työskentelee Suomen Lähetysseuran Botswanan ja Namibian kirkollisen työn koordinaattorina. Marja on koulutukseltaan luokanopettaja. Hän on myös Francistownissa olevien kummikohteidemme yhteyshenkilö.Botswanan evankelis-luterilaiseen kirkkoon kuuluu noin 21 000 jäsentä noin 40 seurakunnassa. Pitkälti vapaaehtoisten seurakuntalaisten varassa toimiva kirkko tekee työtä muun muassa syrjäytymisvaarassa olevien lasten ja nuorten tukemiseksi AIDS-epidemian keskellä.

Boliviassa tuemme lasten koulunkäyntiä sekä kaivosalueilla elävien lapsityöläisten selviytymistä. Lapset ovat valtaosin alkuperäiskansoista. Koulunkäyntiä tuetaan mahdollistamalla koulun suorittaminen loppuun turvallisessa kouluympäristössä. Työtä tehdään Suomen Lähetysseuran ja Bolivian luterilaisen kirkon kautta.

Seurakuntamme nimikkokohteena on lisäksi Intiassa tehtävä lukutaito- ja raamatunkäännöstyö. Suomen Pipliaseura tukee yhteistyössä Intian Pipliaseuran kanssa Raamattujen kääntämistä ja jakelua erityisesti lapsille ja nuorille, kirkkojen naistyöhön ja katastrofiapuun.

Kummikohteet

Francistownin koululaiset Botswanassa on Pakilan rippikoululaisten yhteinen kummikohde Suomen Lähetysseuran kautta. Tsolofelong-tukikeskuksen toimintaan osallistumalla tukea saa vuosittain noin 150 koululaista monissa eri kouluissa sekä 10 ammattiin opiskelevaa nuorta. Kummiohjelmassa autetaan lapsia ja heidän huoltajiaan kokonaisvaltaisesti; kotikäynneillä kartoitetaan perheiden tilanne ja tarpeiden mukaisesti perheille tarjotaan monenlaista tukea.

Mafingan orpokoti Tansaniassa on ollut seurakunnan kutomakerhon kummikohde vuodesta 2005 lähtien. Orpokodissa on n. 40 lasta. Lapset ovat 0–2-vuotiaita orpoja, joiden äidit ovat kuolleet synnytyksessä tai pian sen jälkeen. Vauva asuu orpokodissa usein hoitajansa kanssa. Hoitaja on yleensä lapsen sisko, täti tai muu sukulaistyttö. Paikassa on erityisesti kehitetty viime aikoina tuloja tuottavia toimintoja Suomen Lähetysseuran avustuksella.

Lähetystyötä ohjaa ja koordinoi seurakunnassamme Marita Toivonen p. 09 2340 5535 tai marita.toivonen@evl.fi.