18.05. Onneksi olkoon: Erkki, Eero, Eerik, Eerika, Eerikki, Erkka | Palaute
Paavalin seurakunta

Yhteisvastuukeräykseen osallistumalla välität apua ikäihmisille

Paavalin seurakunta

20.04.2021, 14:44 /  päivitetty 20.04.2021, 14:49
Vanha nainen kädet ohimoillaan

Vuoden 2021 Yhteisvastuukeräys auttaa taloudellisessa ahdingossa kamppailevia ikäihmisiä Suomessa ja maailman katastrofialueilla. Keräyksellä tuetaan vähävaraisia vanhuksia taloudellisesti ja digivalmiuksia parantamalla.

Pääset lahjoittamaan tästä linkistä

Yhteisvastuulahjoitus

Voit myös lahjoittaa käyttäen Mobilepayta

Mobilepay: 88663

Kolme yhteisvastuukerääjää lippaiden kanssa
Kuva: Jukka Granström

Vuonna 2021 Yhteisvastuukeräyksellä autetaan vaikeuksissa olevia ikäihmisiä

Eri syistä johtuva köyhyys koettelee vanhusväestöä Suomessa ja maailmalla. Vuoden 2021 Yhteisvastuukeräyksen tuotolla autetaan taloudellisissa vaikeuksissa olevia ikäihmisiä niin Suomessa kuin kehittyvien maiden kriisialueilla.

”Elämässä tulee eteen sairauksia, työttömyyttä ja yllättäviä elämänkäänteitä. Sairauskierre apteekkilaskuineen saattaa suistaa velkakierteeseen. Työelämäaikaan otettuja lainoja onkin vaikea hoitaa, jos työura katkeaa ennenaikaisesti”, toteaa Yhteisvastuukeräyksen esimiespiispa Matti Repo.

Vähävaraiset vanhukset ovat usein tilanteessa, jossa vaikeudet kasaantuvat. Köyhyys aiheuttaa helposti terveydellisiä ongelmia, sosiaalista eristäytymistä, yksinäisyyttä ja digisyrjäytymistä.

Eläkeiän köyhyyden merkittäviä tekijöitä voivat olla työelämän ulkopuolelle jääminen, kotiäitiys, työkyvyttömyys, pitkäaikaistyöttömyys, pienipalkkaisuus, sairaudet – tai näiden kaikkien yhdistelmä. Listalle kuuluvat myös kallis asuminen, peritty huono-osaisuus, mielenterveyden ongelmat sekä monet yllättävät tekijät.

Avullasi on suuri merkitys

Tule mukaan tekemään hyviä töitä. Voit olla mukana juuri sinun näköiselläsi tavalla. Alla olevasta linkistä voit tutustua, miten voi osallistua Yhteisvastuukeräykseen

Osallistu

Lue Yhteisvastuukeräyksen esite

Yhteisvastuuesite 2021

#enitenyllättiköyhyys #yhteisvastuu2021