25.05. Onneksi olkoon: Urpo | Palaute | På svenska | In English

Paavalin seurakunta

Seurakuntavaalit Paavalissa

Paavalin seurakunta

05.06.2018, 12:30 /  päivitetty 05.06.2018, 12:31
Seurakuntavaalit lähestyvät. Tästä uutisesta löydät seurakuntavaaleihin liittyvää tietoa ja linkin seurakunnan vaalisivuille.

Marraskuussa 2018 pidettävissä vaaleissa seurakuntiin valitaan uudet luottamushenkilöt seuraavaksi neljäksi vuodeksi. He vaikuttavat suuresti siihen, millainen on huomisen kirkko.

Vaalit käydään teemalla Minun kirkkoni, sosiaalisessa mediassa #minunkirkkoni. Seurakuntavaalit ovat ainoat valtakunnalliset vaalit, jossa jo 16-vuotiaat saavat äänestää. Seurakuntavaalit ovat paikallisvaalit. Jokainen kirkkoon kuuluva voi äänestää oman alueensa seurakuntavaaliehdokkaita. Seurakuntalaiselle tämä on erinomainen mahdollisuus vaikuttaa kirkon työhön omassa lähiympäristössä. Ehdokkaaksi voi asettua 18 vuotta viimeistään vaalipäivänä täyttänyt konfirmoitu kirkon jäsen.

Ehdokkaaksi pääset asettumaan vaaliyhdistyksen kautta. Voit ottaa yhteyttä jo perustettujen yhdistysten yhteyshenkilöön tai perustaa oman listan.

Paavalin seurakunnassa vaaleissa ovat mukana ainakin nämä valitsijayhdistykset (tilanne 1.6.2018):

Kotiseurakuntana Paavali

Kotiseurakuntana Paavali on seurakuntavaalien ehdokaslista, joka on koottu tavallisista seurakuntalaisista. Olemme mukana seurakunnan toiminnassa ja vapaaehtoistyössä kukin elämäntilanteemme mukaan. Meitä yhdistää avarakatseisuus ja halu kehittää myönteistä ja mielekästä yhteisöä. Seurakunta voisi olla tällainen kohtaamispaikka suurkaupungin arjessa. Seurakunnassa jokaisella tulisi olla paikka ja mahdollisuus ihmisenä kasvamiseen ja kehittymiseen. Pidämme tärkeinä kansanvälistä vastuuta, ekumeniaa, diakoniaa sekä seurakunnan kasvatus- ja nuorisotyötä. Meillä on monipuolista osaamista sekä näkemystä näiden työmuotojen tueksi. Tavoitteenamme on avara, myönteinen ja mielekäs seurakunta.

Yhteyshenkilö: Eeva Vallisaari, 050 338 5298, eeva.vallisaari@gmail.com

Vihreät niityt

Olemme sitoutuneet ihmisarvoisen toiminnan edistämiseen seurakunnassa ja koko luomakunnassa. Tuemme avoimuutta ja kestävien valintojen tekemistä seurakunnan päätöksenteossa. Myötävaikutamme hengellisen elämän vahvistumiseen seurakunnassa tavalla, joka on seurakuntayhteisömme näköinen; urbaani, utelias ja moninaisuudelle avoin. Tämä tarkoittaa: Syrjimättömyyttä kaikessa seurakunnan toiminnassa. Seurakunnan alueella olevien ihmisten yhteisöllisen aktiivisuuden tukemista taloudellisten ja henkilöresurssien kautta. Seurakunnan käytössä olevia kiinteistöjen kehittämistä kestävien periaatteiden mukaan. Hengellisen elämän vahvistamista tavoilla, jotka ilmentävät seurakuntalaisten hengellisiä kaipuita ja liittää meidät itseämme laajempaan rukoilevaan yhteisöön. Toistemme palvelemisen hengen vahvistamista pienissä ja suurissa teoissa. Hengellisyys tulee näkyväksi hyvä puolustamisessa. Seurakunnan kansainvälisen vastuun näkökulman vahvistamista.

Yhteyshenkilö: Elina Kekkonen, 050 303 5979, ankekkon@ulapland.fi

Mistä luottamushenkilöt päättävät?

Seurakuntaneuvosto johtaa seurakunnan toimintaa. Seurakuntaneuvosto päättää mm. ketkä valitaan seurakunnan työntekijöiksi ja mihin seurakunnan rahoja ja tiloja käytetään. Lapsityö, nuorisotyö, vanhustyö ja diakoniatyö painotuksineen kuuluvat seurakuntaneuvoston toimialaan.

Yhteinen kirkkovaltuusto on koko seurakuntayhtymän ylin päättävä elin. Se päättää muun muassa kirkollisveron suuruudesta, toiminta- ja taloussuunnitelmasta sekä kirkkojen rakentamisista ja korjaamisista sekä valitsee jäsenet seurakuntayhtymän ”hallitukseen”, yhteiseen kirkkoneuvostoon.

Seurakuntien luottamushenkilöt äänestävät myös kirkolliskokousvaaleissa eli valitsevat päättäjät kirkon ylimpään päättävään elimeen.

Marraskuun vaaleissa valitaan 1.1.2019 alkavalle nelivuotiskaudelle Paavalin seurakuntaneuvostoon 14 jäsentä ja Helsingin seurakuntien yhteiseen kirkkovaltuustoon Paavalin seurakunnasta 4 jäsentä.

Tärkeitä päivämääriä

Ehdokasasettelu päättyy 17.9. kello 16

Ennakkoäänestys 6.–10.11.2018

Vaalipäivä on 18.11.2018

Seurakunnan vaalisivuun pääset tästä! Sieltä löydät hyödyllisiä linkkejä vaaleihin liittyen.