18.04. Onneksi olkoon: Valto, Valdemar | Palaute
Paavalin seurakunta

Silta-tila sulkeutuu, mutta toiminta jatkuu

11.08.2023, 11:08 /  päivitetty 17.08.2023, 09:28
Kauppakeskus Redissä ollut seurakuntien oma tila Silta sulkee ovensa yleisöltä 20.8. Toiminta Kalasataman alueella jatkuu silti sekä omin voimin että yhteistyökumppanien kera

- Juhliin tulevat meidän vakiokävijämme, arvioi Kallion seurakunnan pappi Marja Kotakorpi Sillan jäähyväisjuhlia järjestellessään.

Kotakorpi on oikeassa: kun kattaus on valmis, ovat tutut ihmiset paikalla. Silta-tila on ollut monelle turvallinen, aina auki oleva paikka, mistä saa keskusteluseuraa ja apua silloinkin kun muut palvelut ovat olleet kesätauolla.

Myös pleikkaria Sillalla pelanneet nuoret käyvät ilmaisemassa surunsa siitä, että tämä tila suljetaan.

Kallion ja Paavalin seurakuntien, Johannes församlingin ja Jouluradion yhteinen Silta-tila avattiin kauppakeskus Rediin viitisen vuotta sitten. Kokeilujen ja koronan jälkeen toimijat totesivat, että läsnäolo tämänkaltaisen tilan avulla ei ole välttämättä paras tapa tavoittaa alueen asukkaita. Silta suljetaan 20.8.

Kaikille avointa jäähyväistilaisuutta vietettiin Sillalla torstaina 10.8. Tilaisuudessa oli mahdollisuus kertoa myös omia toiveitaan siitä, miten seurakunta voisi olla läsnä alueella jatkossakin. Vaikka kyselyyn liittyvä arvonta suoritettiin juhlassa, toiveitaan voi edelleen kertoa osallistumalla lyhyeen kyselyyn.

Läsnäoloa monin eri tavoin

Kallion seurakunnan Seurakunta ilman seiniä -projektissa etsitään uusia tapoja olla läsnä alueella.

- Painotus on ollut alueen lapsissa ja perheissä, projektityöntekijä Hilpi Perttula kertoo.

Kokeilujen, keskustelun ja kyselyjen seurauksena samaa jatketaan tänäkin syksynä: lapsiperheiden elämää tuetaan muun muassa hoitoa tarjoamalla. Tarkempia tietoja on odotettavissa myös sukupolvien kohtaamisia tarjoavista kokoontumisista.

- Kalasataman lapset ja perheet -ryhmän WhatsApp-ryhmään liittymällä pysyy parhaimmin mukana siitä, mitä tapahtuu, Perttula kertoo.

Seurakunta ilman seiniä -projektista vastaava Kallion seurakunnan pappi Visa Viljamaa järjestää erilaisia keskustelutilaisuuksia. Wine & Talk -afterworkit järjestetään kerran kuussa.

- Kannattaa jo nyt merkitä kalenteriin ravintola HUB, 26.9. Jenni Janakka sekä 24.10. Teemu Potapoff. Elokuun 29. päivän keskustelun alustaja on vielä auki, Viljamaa sanoo.

Kalasataman alueen tapahtumat löytyvät Kallion seurakunnan nettisivuilta, Kirkko ja kaupunki -median tapahtumista ja Kallion seurakunnan somekanavista.

Kalasatamapäivänä 27.8 Kallion seurakunta on löytänyt myös seinät toiminnalleen.

- Meillä on sauna, todennäköisesti siinä Isoisänsillan vaiheilla. Ota mukaan omat saunakamppeet ja uikkarit, me tarjoamme lämmöt! Tervetuloa, toivottavat Visa ja Hilpi yhteen ääneen.


Teksti ja kuva: Annmari Salmela

Kuvateksti: Hilpi Perttula (vas.) Kallion seurakunnasta, Elina Koivisto Paavalin seurakunnasta, Visa Viljamaa Kallion seurakunnasta ja Katri Ketola Jouluradiosta pohtivat mennyttä ja tulevaa Sillan jäähyväistilaisuudessa.

HOKS! Tässä Kalasataman Lasten ja perheiden tapahtumien WhatsApp-ryhmän liittymiskoodi