02.10. Onneksi olkoon: Valio | Palaute
Paavalin seurakunta

Seurakuntaneuvosto: Tavoitteena rakentaa Paavalista diakoninen yhteisö ja vahvistaa seurakuntalaisten osallisuutta

Paavalin seurakunta

09.09.2022, 10:45
Yhteistyöverkostojen vahvistaminen erityisesti diakoniassa sekä seurakuntalaisten vahva osallistaminen nousivat painopisteiksi, kun Paavalin seurakuntaneuvosto linjasi seurakunnan toiminnan tavoitteita vuodelle 2023.
Paavalinkirkko

Verkostoitumista ja yhteistyötä aiotaan vahvistaa erityisesti Hermannin Varustamon ja muiden diakonisten toimijoiden kanssa. Tavoitteena on lähivuosien aikana rakentaa Paavalin seurakunnasta välittävä, osallisuutta tukeva ja ihmisarvoa kunnioittava diakoninen yhteisö.

Seurakuntalaisten osallisuuden vahvistamiseksi työntekijät koulutetaan sekä vapaaehtoisten rekrytointiin että heidän kanssaan toimimiseen. Seurakuntalaisia kutsutaan mukaan eri työaloille ja heitä kannustetaan tekemään aloitteita sekä kertomaan omasta osaamisestaan ja myös toteuttamaan erilaisia tapahtumia ja kokeiluja.

Kirkkosalia kehitään. Kirkon äänentoistoa korjataan, ja korjaus rahoitetaan seurakunnan testamenttivaroista. Kirkkotilaa uudistetaan mm. kastepuulla, rukousnurkkauksella sekä lasten tilaa kehittämällä. Jumalanpalvelus- ja hartauselämää kehitetään. Hiljentymiselle annetaan tilaa esimerkiksi arkiretriittejä ja rukoushetkiä järjestämällä. Paavalinkirkon ovet pidetään auki päivittäin.

Seurakuntaneuvosto totesi, että syksyn seurakuntavaaleissa valittavien ja vuoden 2023 alusta työnsä aloittavien luottamushenkilöiden ensitehtäväksi tulee arvioida Paavalin strategiset painopisteet. Keskeistä lähivuosina on seurakunnan taloudellinen tasapaino, asukkaiden kohtaaminen erityisesti Kalasataman alueella sekä varhaiskasvatuksen ja nuorisotyön tukeminen.