07.12. Onneksi olkoon: Sampsa | Palaute
Paavalin seurakunta

Riparit 2022

Paavalin seurakunta

26.09.2021, 20:22 /  päivitetty 27.09.2021, 09:13
Paavalissa järjestetään kesällä 2022 viisi riparia. Neljä leiriä ja yksi päiväripari.

Paavalin seurakunnan ripareille ilmoittaudutaan lokakuussa. Riparipaikat jaetaan marraskuun lopussa. Riparit alkavat riparisunnuntaina 16. tammikuuta. Keväällä riparilaiset tutustuvat toisiinsa, ripariohjaajiin ja seurakuntaan. Kesällä vietetään tiiviimmin aikaa yhdessä leireillä tai kirkolla. Ja lopuksi juhlitaan konfirmaatioita. Kaikessa toiminnassamme noudatamme viranomaisten ohjeita ja järjestämme tapaamiset kasvokkain tai etänä kokoontumisrajoituksista riippuen.

Riparille osallistutaan yleensä sinä vuonna, kun täytetään 15 vuotta. Jos olet aloittanut koulun vuotta aiemmin tai myöhemmin, voit käydä riparin samaan aikaan luokkatovereidesi kanssa.

Riparille ovat tervetulleita kaikki riippumatta siitä, onko kastettu tai kuuluuko kirkkoon. Jos sinua ei ole kastettu, voit osallistua riparille ja pohtia, haluaisitko että sinut kastetaan. Jos sinut on kastettu, mutta et kuulu kirkkoon, voit osallistua riparille ja miettiä, haluaisitko liittyä kirkkoon.

Riparivaihtoehdot

Päiväripari

Intensiivijakso 6.-11.6. Paavalinkirkolla

Konfirmaatio su 12.6.2021

Päiväriparilla vietetään päivät kirkolla ja nukutaan yöt kotona.

A Porkkala 1

oma päivä la 7.5. Paavalinkirkolla

leirijakso 13.-20.6. Porkkalan leirikeskuksessa Kirkkonummella

konfirmaatio 3.7. Paavalinkirkossa (huom! juhannus leirin ja konfirmaation välissä)

B Lummeniemi

oma päivä 14.5. Paavalinkirkolla

leirijakso 4.-11.7. Lummeniemen leirikeskuksessa Viitasaarella

konfirmaatio 17.7. Paavalinkirkossa

C Porkkala 2

oma päivä 21.5. Paavalinkirkolla

leirijakso 11.-18.7. Porkkalan leirikeskuksessa Kirkkonummella

konfirmaatio 24.7. Paavalinkirkossa

D Huikko

oma päivä 28.5. Paavalinkirkolla

leirijakso 25.7.-1.8. Huikon kartanossa Toivakassa

konfirmaatio 7.8. Paavalinkirkossa

Riparimaksut

Päiväriparin hinta on 60€

Leiririparin hinta on 140€

Riparimaksu kattaa ohjelman, materiaalit (Raamattu, vihko) ruokailut (päiväriparilla lounas ja välipala, leirillä aamupala, lounas, välipala, päivällinen ja iltapala) ja lisäksi leireillä majoituksen omilla lakanoilla ja yhteiskuljetuksen. Riparilaiset ovat tapaturmavakuutettuja.

Riparimaksusta voi hakea alennusta tai vapautusta. Vapaamuotoinen hakemus, jossa kuvataan perheen taloudellista tilannetta, lähetetään Johanna Toivoselle sähköpostitse 28.2.2022 mennessä.

Ilmoittautuminen

Vuoden 2022 ripareille ilmoittaudutaan 1.-31.10.2021 eli lokakuussa.

Pääset ilmoittautumaan TÄSTÄ

Ilmoittautuminen vaatii vahvan tunnistautumisen. Suosittelemme, että huoltaja rekisteröityy ilmoittautumisjärjestelmään ja tekee ilmoittautumisen yhdessä nuoren kanssa. Täytäthän tarkasti nuoren ja huoltajan/huoltajien yhteystiedot, jotta ripariin liittyvät viestit tulevat jatkossa teille perille. Huom! Laitathan ilmoittautumisen yhteydessä luomasi käyttäjätunnuksen ja salasanan talteen, tarvitset niitä myöhemmin asioinnissa, viimeistään kun on aika maksaa rippikoulumaksu. Käyttäjätunnus voi olla esimerkiksi sähköpostiosoite.

Tieto omasta riparipaikasta tulee sähköpostitse sekä huoltajalle että riparilaiselle marraskuun loppuun mennessä.

Ilmoittautumisessa sinua pyydetään priorisoimaan riparivaihtoehdot perheelle parhaiten sopivaan järjestykseen. Huom! Valitsethan päiväriparin vaihtoehdoksi vain, jos se on todellinen vaihtoehto. Jos valitset päiväriparin ensimmäiseksi vaihtoehdoksi päiväriparin, saat paikan siltä, laita toiseksi ja kolmanneksi vaihtoehdoksi leirit.

Kaverin kanssa samalle riparille

Kaverikoodin avulla ilmoittautujan ja yhden kaverin ilmoittautumiset voidaan muodostaa pariksi. Ensimmäinen ilmoittautuja saa ilmoittautumisen vahvistusviestissä kaverikoodin, jonka voi antaa yhdelle kaverille. Huom! Kaverikoodi kopioi ensimmäisen ilmoittautujan priorisoiman riparijärjestyksen, eikä kaveri voi sitä muuttaa.

Ripari muualla

Laji- ja järjestöripareille osallistuvat nuoret tutustuvat kevään aikana kotiseurakunnan toimintaan. Tutustumisesta tehdään suunnitelma, joka toimitetaan suorittamisen jälkeen riparin järjestäjälle. Jos nuori osallistuu laji- tai järjestöriparille, tulee siitä lähettää ilmoitus riparit.paavali@evl.fi osoitteeseen. Ilmoitukseen tulee laittaa nuoren nimi, puhelinnumero ja sähköpostiosoite. Alustava suunnitelma kevään tutustumisjaksosta lähetetään marraskuun loppuun mennessä.

Riparin käyminen toisessa seurakunnassa

Mikäli haluat käydä riparin toisessa seurakunnassa, kysy asiasta sen seurakunnan riparivastaavalta työntekijältä. Koulu- ja kaveriperusteilla Paavalin seurakunnan ripareille osallistuu myös nuoria naapuriseurakunnista.

Riparisunnuntai

Kaikkien riparien riparivuosi alkaa sunnuntaina 16.1. Klo 10 Paavalinkirkossa. Nähdään viimeistään silloin!

Kysyttävää ripareista?

Kysy lisää ripareista tai ilmoittautumisesta riparille pappi Johanna Toivoselta, p. 050 4380064 (myös whatsapp) ja johanna.k.toivonen@evl.fi.

Paavalin seurakunnan nuorten menoja ja menneiden kesien riparitunnelmia voi selata instagramissa @uskotoivorento.