16.11. Onneksi olkoon: Aarne, Aarno, Aarni | Palaute | På svenska | In English

Paavalin seurakunta

Piispaa valitsemassa on Paavalin seurakunnasta 25 maallikkoa

Paavalin seurakunta

05.06.2017, 10:22

Valmistautuminen piispa Irja Askolan seuraajan valintaan on käynnissä.
Uutta piispaa on tulevassa vaalissa valitsemassa myös 25
seurakuntalaista Paavalista sekä kaikki Paavalin papit. Yksi
maallikkovalitsijan paikoista on seurakunnan nuorten edustajalla,
linjasi seurakuntaneuvostomme.

Piispan valitsevat 1 786 äänestäjää, joista puolet on hiippakunnan pappeja ja lehtoreita ja puolet maallikkoja. Hiippakunnan kirkolliskokousedustajat ja hiippakuntavaltuuston jäsenet ovat automaattisesti äänioikeutettuja, loput 870 maallikkovalitsijaa ovat seurakuntien kirkkovaltuustojen ja seurakuntaneuvostojen valitsemia.

Maallikkovalitsijoiden määrä vaihtelee seurakunnan koon mukaan. Paavalin seurakunta lähettää vaalitoimitukseen 25 maallikkoa. Heitä valitessaan seurakuntaneuvosto päätti helmikuussa, että neuvosto nimeää 24 valitsijaa ja Paavalin seurakunnan nuorisotyö yhden valitsijan. Maallikkovalitsijan tulee olla 18 vuotta täyttänyt seurakunnan konfirmoitu jäsen.

Uudesta piispasta äänestetään ensimmäisen kerran 16. elokuuta. Jos kukaan piispaehdokkaista ei saa yli puolta äänistä, toinen kierros käydään kahden eniten ääniä saaneen välillä 1. syyskuuta.

Paavalin seurakuntaneuvoston valitsemat 25 maallikkovalitsijaa ovat:
Pirjo Daavittila, Minna Hietamäki, Henrika Hyttinen, Ante Kangas, Armi Karlsson, Elina Kekkonen, Karoliina Kekkonen, Iiris Kivimäki, Kaisa Koskinen, Helena Laavi, Ronja Lehmuskoski, Aura Nortomaa, Johanna Nuorteva, Kari Nyberg, Matteus Pentti, Arto Puusa, Marika Rosenborg, Sara Salomaa, Eija Saarikivi, Janne Saarikivi, Maria Sundman-Juselius, Seija Suontausta, Eeva Vallisaari, Eero Vallisaari ja Ulla Vesander.

Lisäksi seurakuntaneuvostomme jäsen Tarja Kantola on hiippakuntavaltuuston jäsenenä vaalin maallikkovalitsija.

Uusi piispa aloittaa virassa 1. marraskuuta. Piispan virkaan vihkiminen on Helsingin tuomiokirkossa 12. marraskuuta.