01.06. Onneksi olkoon: Teemu, Nikodemus | Palaute

Paavalin seurakunta

Sanajumalanpalvelus striimattuna - liity mukaan Facebookissa tai YouTubessa

Paavalin seurakunta

Kalenteri ja kellosymboli31.05.2020 klo 10:00 - 11:00 Ylösalaisin olevan pisaran muotoinen paikkasymboli

Vallitsevasta korona-tilanteesta johtuen jumalanpalvelukset striimataan Paavalin facebook-sivuilla sunnuntaina klo 10. Striimaus on nähtävillä myös viiveellä Kirkko Helsingissä LIVE:ssä facebookissa sekä YouTubessa. Jumalanpalveluksiin ei ole mahdollista osallistua läsnäololla Paavalinkirkossa.

Pyhän Hengen vuodattaminen

Helluntain ajankohta määräytyy Apostolien teoissa (Ap. t. 2) kuvatusta Pyhän Hengen vuodattamisesta, joka tapahtui Kristuksen ylösnousemuksen jälkeisenä juutalaisten helluntaina. Juutalaiset viettävät helluntaijuhlaansa 50. päivänä pääsiäisestä. Juhlan suomenkielinen nimi on saatu ruotsin kielen ilmauksesta helig dag (= pyhä päivä). Monissa kielissä juhlan nimi pohjautuu kreikan sanaan pentekoste (= viideskymmenes).

Juutalaisten helluntai oli sadonkorjuun ja 100-luvulta jKr. myös lain saamisen juhla. Kristillisessä helluntaissa tulivat keskeisiksi aiheiksi Pyhän Hengen saaminen ja Hengen toiminta sekä alkuseurakunnan ja koko Kristuksen kirkon synty. Helluntaina toimitettiin ensimmäiset kristilliset kasteet. Varhaisessa kirkossa helluntai oli pääsiäisen ohella toinen vuoden kastepäivistä.

Jumalanpalvelukset toimittavat pastorit Petri Flinck ja Juha Valkeapää sekä kanttori Seppo Välimäki.