20.01. Onneksi olkoon: Sebastian | Palaute
Paavalin seurakunta

Hallinto

Paavalin seurakunta

19.04.2021, 10:37
Paavalin seurakunnan päivittäistä toimintaa pyörittävät työntekijät ja vapaaehtoiset, kirkkoherran johdolla. Taustalla toimii seurakuntaneuvosto, joka luo puitteet ja edellytykset seurakunnan toiminnalle.


Seurakuntaneuvosto

Seurakuntaneuvosto johtaa seurakuntaa yhdessä kirkkoherran kanssa, ohjaa, suunnittelee ja kehittää seurakunnan toimintaa eri tavoin. Seurakuntaneuvosto päättää monista keskeisistä seurakunnan toimintaan, hallintoon ja talouteen liittyvistä asioista. Se päättää esimerkiksi seurakunnan rahojen käytöstä ja toiminnan painotuksista, työntekijävalinnoista ja uusista viroista sekä seurakunnan tiloista ja niiden käytöstä.

Samalla seurakuntaneuvosto päätti, että neuvoston kokouksissa puhetta johtaa varapuheenjohtaja ja kirkkoherra toimii esittelijänä. Tämä toimintatapa oli Paavalissa käytössä jo viime kaudella. Neuvoston varapuheenjohtajaksi huhtikuussa 2021 valittiin Maria Sundman-Juselius, joka tuli Hanna Hokan tilalle.

Seurakuntaneuvosto kokoontuu kerran kuukaudessa. Kokousasioita yhdessä kirkkoherran ja neuvoston varapuheenjohtajan Maria Sundman-Juseliuksen kanssa valmistelevaan valmisteluvaliokuntaan kuuluu Leila Mäkelä, Arto Puusa ja Jukka Lagerblom.

Kauden 2019–2022 Paavalin seurakuntaneuvoston jäsenet: Otto Lehtipuu, Samuli Korkalainen, Maria Sundman-Juselius, Jukka Lagerblom, Eeva Vallisaari, Kari J. Nyberg ja Petteri Äijö (Kotiseurakuntana Paavali); Tarja Kantola ja Petra Pentzin (Paavalin sosialidemokraatit ja sitoutumattomat); Arto Puusa ja Helena Laavi (Elävä seurakunta), Tiina Palmu ja Leila Mäkelä (Vihreät niityt).

(Päivitetty 19.4.2021)

Yhteinen kirkkovaltuusto

Helsingin seurakuntayhtymän yhteinen kirkkovaltuusto päättää kaikkia Helsingin seurakuntia koskevista asioista. Se päättää muun muassa yhtymän talousarviosta, kirkollisveron suuruudesta, rakennushankkeista ja suurimmista avustuksista. Kirkkovaltuusto jakaa seurakuntatyöhön käytettävät varat seurakuntien kesken. Paavalin seurakunnalla on neljä edustajaa yhteisessä kirkkovaltuustossa.

Syksyn 2018 vaaleissa Helsingin seurakuntien yhteiseen kirkkovaltuustoon valittiin Paavalin seurakunnan edustajiksi Otto Lehtipuu, Samuli Korkalainen, Petra Pentzin ja Timo Junkkaala.

Luottamushenkilöiden kuvat ja yhteystiedot löydät Yhteystiedoista.