22.02. Onneksi olkoon: Tuulikki, Tuuli, Tuulia, Hilda | Palaute | På svenska | In English

Paavalinkirkko

Sisäinen Linna -tanssiteatteriesitys

Paavalin seurakunta

13.09.2017, 12:22 /  päivitetty 13.09.2017, 12:23

Paavalinkirkossa esitettävä Sisäinen Linna on lumoava tanssiteatteriesitys upeasta naisesta ja nunnasta, Àvilan Teresasta, joka on vaikuttanut naisten asemaan myös luterilaisessa kulttuurissa. Tanssija Metsälintu Pahkinen on perehtynyt Teresan elämään useamman vuoden ajan. Esitykset perjantaina 29.9. klo 18 ja 21 sekä sunnuntaina 1.10. klo 18. Liput 15/10 euroa www.lippu.fi (LINKKI) tai ovelta (käteisellä).

Ávilan Teresan (1515-1582) tarina on matka 1500-luvun Espanjaan, inkvisition aikaan. Teresan suku oli käännytetty julkisesti Espanjan inkvisition aikana juutalaisuudesta. Sen ajan uskonnollisessa kulttuurissa Teresaa vaivasi naisen asema: nainen oli pelkkä synnytyskone. Hän halusi enemmän naisen elämältään ja päätyi näin vaikuttamaan nunnana naisen asemaan. Hänen vaikutuksestaan naiset saivat oikeuden rukoilla hiljaa. Tämä on vaikuttanut myöhempinä vuosisatoina siihen, että nainen on saanut äänen myös yhteiskunnassa. Hänet tunnetiin kauneudestaan, viehätysvoimastaan, johtamiskyvystään sekä syvällisestä hengellisyydestään.

Sisäinen linna -kirjan hän kirjoitti kahdessa kuukaudessa teokseksi, jonka menetelmiä hyödynnetään nykyisinkin sosiaalialalla, soveltavien taiteiden menetelmissä sekä uskontotieteissä.Hänen kirjoituksissaan, jotka sisältävät paljon pohdintoja rukouksesta, hiljentymisestä ja ihmisen sisäisestä maisemasta, on nykylukijankin silmissä poikkeuksellisen syvä suhde kehollisuuteen, sensuaalisuuteen ja seksuaalisuuteen. Teresan kuuluisin lause kuuluu näin: "Älä ajattele paljon, vaan rakasta paljon". Tanssin, tekstin ja musiikin johdattelemana katsoja pääsee tutustumaan Ávilan Teresan maailmaan.

Esitykset:
Perjantaina 29.9. klo 18 Paavalinkirkossa
Perjantaina 29.9. klo 21 Paavalinkirkossa
Sunnuntaina 1.10 klo 18 Paavalinkirkossa

Liput: 15/10 euroa (+ palvelumaksu) www.lippu.fi (LINKKI)

Järjestäjät: Paavalin ja Kallion seurakunnat yhteistyössä Keski-Uudenmaan teatterin kanssa