29.01. Onneksi olkoon: Valtteri | Palaute | På svenska | In English

Paavalinkirkko

Seurakuntavaaleissa voit vaikuttaa. Käy äänestämässä!

Paavalin seurakunta

02.11.2018, 11:33
Seurakuntavaaleilla on merkitystä. Oman seurakunnan ja Helsingin seurakuntien yhteisten asioiden lisäksi nyt vaaleissa valittavat luottamushenkilöt pääsevät vaikuttamaan myös koko kirkon ratkaisuihin.

Seurakuntavaalien ennakkoäänestys alkaa tiistaina 6. marraskuuta ja päättyy lauantaina 10. päivä. Varsinainen vaalipäivä on sunnuntai 18. marraskuuta.

Seurakuntavaalit eivät ole pelkästään paikallisvaalit. Välillisesti vaalit ovat myös valtakunnalliset, sillä seurakuntiin nyt valittavat luottamushenkilöt valitsevat reilun vuoden päästä maallikkoedustajat kirkon ylimpään päättävään elimeen eli kirkolliskokoukseen. Näin seurakuntavaalissa äänestävät pääsevät samalla linjaamaan myös kokonaiskirkkoa koskevaa päätöksentekoa.

Käytännössä vaaleja on kaksi. Paavalin seurakuntaneuvostoon äänestäjät valitsevat seuraavalle nelivuotiskaudelle 14 uutta jäsentä tarjolla olevien 32 ehdokkaan joukosta. Helsingin yhteiseen kirkkovaltuustoon valitaan Paavalista neljä edustajaa; myös sinne ehdokkaita on 32. Suurin ehdokkaista osa on ehdolla molemmissa vaaleissa.

Seurakuntalainen, käy äänestämässä! Nyt voit vaikuttaa! Äänestämään pääset, jos viimeistään vaalipäivänä 18.11. täytät 16 vuotta ja olet kirkon jäsen.

Neuvosto ohjaa, suunnittelee ja kehittää

Seurakuntaneuvosto johtaa seurakuntaamme yhdessä kirkkoherran kanssa. Neuvoston työ on seurakunnan toiminnan ohjaamista, suunnittelua ja kehittämistä eri tavoin.

Päätöksiä seurakuntaneuvostoon valitut seurakuntalaiset tekevät monista keskeisistä seurakunnan toimintaan, hallintoon ja talouteen liittyvistä asioista. He päättävät esimerkiksi seurakunnan rahojen käytöstä ja toiminnan painotuksista, työntekijävalinnoista ja uusista viroista sekä seurakunnan tiloista ja niiden käytöstä.

Viime kaudella tehtiin monia isoja päätöksiä

Nyt päättymässä olevan kauden isoin rekrytointipäätös tehtiin, kun seurakuntaneuvosto valitsi uuden kirkkoherran vuonna 2015. Paavali oli Helsingissä ensimmäinen suomenkielinen seurakunta, jossa tätä vaalitapaa käytettiin.

Suurta huomiota seurakuntamme sai syksyllä 2016, kun neuvostomme lähetti kirkolliskokousedustajille ja piispainkokoukselle vetoomuksen aloittaa valmistelut, jotka mahdollistaisivat myös samaa sukupuolta olevien parien kirkollisen vihkimisen 1.3.2017 muuttuvan avioliittolain mukaisesti.

Talouden sopeuttamiseksi on tehty vaikeita tiloihin liittyviä päätöksiä. Itä-Pasilan seurakuntakodista jouduttiin luopumaan. Kirkkonummella sijainneen seurakuntamme kesäkodin Mäntyniemen myyntiin päädyttiin, sillä rakennuksen kunnostus olisi lähivuosina vaatinut suurta taloudellista panostusta.

Parhaillaan Paavalin seurakuntaneuvosto viimeistelee seurakunnan strategiaa eli sitä miten toimia, jotta seurakunnalla olisi paikkansa muuttuvassa, urbaanissa Helsingissä myös tulevaisuudessa.

Seurakuntien yhteinen kirkkovaltuusto päättää muun muassa kirkon toiminnan painopisteistä, rakennushankkeista sekä lähetysjärjestöjen ja diakonisen avun määrärahoista Helsingissä. Lue lisää täältä! Tutustu ehdokkaisiin vaalikoneen ja ehdokasgallerian avulla - https://vaalikone.seurakuntavaalit.fi/fi