23.01. Onneksi olkoon: Enni, Eine, Eini | Palaute
Paavalinkirkko

Paavaliviikko alkaa luottamushenkilöiden toimittamalla messulla ja päättyy Janne Saarikiven saarnavierailuun

Paavalin seurakunta

02.01.2020, 17:36 /  päivitetty 24.02.2020, 11:36
Maaliskuun ensimmäinen viikko on Paavaliviikko. Viikko alkaa 1.3. messulla, jossa Paavalin työntekijät istuvat kirkonpenkissä. Lauteilla ovat seurakuntaneuvostomme jäsenet (eli seurakuntavaaleissa valitut luottamushenkilöt), jotka hoitavat messussa papin, kanttorin ja suntion tehtävät.
Paavaliviikko 1_03_08_03

Idea luottamushenkilöiden toimittamasta messusta sai alkunsa sen pohtimisesta, että mitä kaikkea messussa voivat tehdä muutkin kuin papit.

Messua järjestämällä luottamushenkilöt haluat myös osoittaa, että se on tärkeä osa seurakunnan toimintaa. Samalla he kutsuvat muistakin seurakuntalaisia osallistumaan jumalanpalveluselämän kehittämiseen.

- Messu on yhteinen juhla, jonka tulee myös näyttää siltä. Haluamme kannustaa kaikkia seurakuntalaisia osallistumaan ja vaikuttamaan, kertoo messussa saarnaava Hanna Hokka. Hokka on seurakuntaneuvoston varapuheenjohtaja.

Messun jälkeen kirkkokahveilla tunnistat luottamushenkilöt nimikyltistä. Se on kutsu keskustelun aloittamiseen.

Tilaisuudessa kerätään myös lahjoituksia. Voit tuoda mukanasi Vailla vakinaista asuntoa ry:n Junailijakujan yksikköön lahjoituksena käyttämättömiä hygieniatuotteita. Niille on jatkuva tarve.

Asumisyksikössä tarvitaan muun muassa uusia hammasharjoja, shampoota, saippuaa jne. Näitä tuotteita voi tuoda myös matkakoossa, jolloin ne kulkevat hyvin mukana. Eevi Kirjasniemi on ottamassa lahjoitustuotteita vastaan aulassa ennen jumalanpalveluksen alkua.

Tästä löydät Paavaliviikon ohjelman kokonaisuudessaan

Su 1.3. Messu, jossa Paavalin seurakunnan työntekijät istuvat kirkonpenkissä.

Liturgina toimii Tiina Palmu ja saarnan pitää Hanna Hokka (seurakuntaneuvoston varap.).

Musiikista vastaavat Samuli Korkalainen ja Päivi Vähäkangas. Seurakuntalaiset ovat tehneet esirukouksen, jonka he myös lukevat messussa.

Ma 2.3. klo 1820 Riparilaulutilaisuus ja nuortenmessu

Riparilaulutilaisuudessa lauletaan uuden veisukirjan lauluja: sekä uusia että vanhoja tuttuja. Riparilaulutilaisuuden jälkeen klo 19 on nuortenmessu. Riparilaulutilaisuus ja nuortenmessu ovat avoimia kaikenikäisille.

Ti 3.3. klo 17-19.15. Kauneutta keittiöstä, kasvohoitoja kotikonstein

Ilmoittautumiset ja tiedustelut Birgitta Huhtaluhta: birgitta.huhtaluhta@evl.fi tai puhelimitse 0503804198.

Ke 4.3. klo 18 Tahdon-ilta hääpareille

Illassa tutustutaan avioliittoon vihkimisen ja avioliiton siunaamisen kulkuun ja saadaan vinkkejä musiikin valintaan. Illan aikana saa halutessaan tehdä avioliiton esteidentutkinnan.

To 5.3. klo 18 Gabriel Fauré Requiem

Maria Pentti, sopraano; Kari Saarinen, baritoni; Mervi Lähteenmäki, viulu; Miikkael Halonen, urut; Paavalinkirkon kuoro ja Seppo Välimäki. Vapaa pääsy, ohjelma viisi euroa.

La 7.3. klo 18 Pyhän Henrikin legenda 20-vuotisjuhliaan viettävän lauluyhtye Schola Sancti Henricin konsertti

20-vuotisjuhliaan viettävän lauluyhtye Schola Sancti Henricin konsertissa kuullaan pyhimyslegendan osia suomeksi laulettuina sekä latinankielisiä kirkkolauluja keskiajan Suomesta. Vapaa pääsy.

Su 8.3. klo 10 Messu, Kari Kanalan saarnavieraana kielitieteilijä Janne Saarikivi.

Su 8.3. klo 14. Ilman rajoja Ilpo Laspas, urut. Helsinki Organ Festival ja Organum-seura ry yhteistyössä Paavalin seurakunnan kanssa. Vapaa pääsy.