22.01. Onneksi olkoon: Visa | Palaute
Paavalinkirkko

Eikö mikään ole enää pyhää? – Kari Kanalan saarnavieraaksi tuleva Ina Mikkola löytää itsensä usein perimmäisten kysymysten ääreltä

Paavalin seurakunta

11.02.2020, 11:41
Sunnuntaina 16.2. klo 10 Paavalinkirkon messuun saapuva Ina Mikkola on tunnettu suorasanaisuudestaan ja raikkaista näkökulmista myös hankalista aiheista puhuttaessa.
Kari ja Ina_saarnadialogi_helmikuu_2020

Vahvoja tunteita ja mielipiteitä herättävien teemojen käsittely on Mikkolan erityinen vahvuus. Sellaisia ovat olleet viime aikoina muun muassa porno ja maahanmuutto.

Entäpä kirkko? Mistä siellä pitäisi Mikkolan mielestä puhua? Onko sellaisia aiheita, joista juuri kirkon tulisi herättää keskustelua?

Tulevana sunnuntaina puhutaan Paavalinkirkossa ainakin tabuista sekä pyhästä ja pyhän rajoista.

Millä mielin Ina Mikkola astelee saarnaajan paikalle? Mitä ajatuksia saarnavieraaksi tuleminen herättää?

- Olen pienestä pitäen pohtinut oikeudenmukaisuutta. Nykyään pohdinta on siirtynyt työhön. Siksi tästä teemasta on mukava tulla puhumaan myös kirkkoon, Mikkola kertoo.

Ina Mikkola huomaa löytävänsä itsensä usein myös sen kysymyksen ääreltä, että eikö mitään pidetä enää pyhänä. Tämä voi liittyä vaikkapa siihen, miten lapsia kohdellaan konflikteissa, eikä piitata yhdessä sovituista sodan säännöistä.

- Huomaan hämmästeleväni, että eikö tätäkään enää kunnioiteta!

Kari Kanalan ja Ina Mikkolan saarnadialogi on seurattavissa myös Facebook-livenä Paavalin seurakunnan sivuilla. Tallenne jää sivuille myöhemmin katsottavaksi.

Kari Kanalan saarnadialogit alkoivat joulukuussa 2019. Messuun kuuluvan saarnan paikalla on dialogi, jonka Kanala käy kulloisenkin vieraan kanssa. Ina Mikkola on Kanalan kolmas vieras. Aiemmin Paavalinkirkossa ovat käyneet keskustelemassa sisäministeri Maria Ohisalo ja KUA:n hallituksen puheenjohtaja Tarja Kantola.

Katso mitä ajatuksia Kari Kanalalle herää tulevan sunnuntain teemoista ja keskustelijasta.