13.11. Onneksi olkoon: Kristian, Ano | Palaute | På svenska | In English

Paavalinkirkko

30-luvun kirkkokahvit vappuaattona

Paavalin seurakunta

20.04.2017, 11:20 /  päivitetty 30.04.2017, 10:44

Kirkkokahveja 30-luvun tyyliin tarjoillaan vappuaattona, sunnuntaina 30.4. klo 11–13 Paavalinkirkon seurakuntasalissa. Ennen tapahtumaa vietetään kirkkosalissa kello 10 alkavaa vappuaaton messua, johon voi halutessaan osallistua. Kirkkokahvittapahtuma oan maksuton. Tervetuloa!

1930-luvun asuun koristellussa kauniissa seurakuntasalissa on mahdollisuus nähdä vauhdikasta swing-tanssi Lindy Hopia. Itsekin voi pyörähdellä tanssilattialla ajan musiikin tahdittamana.

Vapaaehtoiset ja työntekijät ovat pukeutuneet ajan tyylin mukaisesti. Myös yleisö voi halutessaan pukeutua teeman mukaisesti: esimerkiksi baskerit, suorat mekot, kansallispuvut, sekä huopahatut, lätsät, valkoiset paidat ja henkselit ovat valttia.

Paavalinkirkon arkistoista ja muista lähteistä seurakuntasaliin koottu mielenkiintoinen näyttely esittelee Helsingin, Vallilan alueen ja seurakunnan arkea vuosilta 1930–1939 kuvien, tekstien ja esineiden avulla.

Lottamuseon pop-up-näyttely vierailee myös vapputapahtumassa.

Tapahtumassa on myynnissä edullisesti vappuherkkuja: munkkeja, simaa, nakkeja ja perunasalaattia. Kahvi ja tee ovat maksuttomia.

Tarjoilujen tuotot lahjoitetaan Yhteisvastuukeräyksen kautta ihmiskaupan torjumiseen. Suomessa yhteisvastuuvaroin autetaan ihmiskaupan uhreja kehittämällä tukihenkilötoimintaa ja etsivää työtä sekä vahvistetaan työntekijöiden osaamista tunnistaa ja tavoittaa ihmiskaupan uhreja. Lisäksi uhreille tarjotaan kriisiapua majoituksen, ruoan, hygienian ja vaatetuksen järjestämiseen, mahdollisuus tulkin käyttöön sekä matalan kynnyksen oikeudellista neuvontaa. Lisätietoa Yhteisvastuukeräyksestä

solu solu