08.05. Onneksi olkoon: Heino | Palaute
Paavalinkirkko

Paavalinkirkossa kirjailijavieraana Sofi Oksanen & Simnot (UKR): Maailman joulu

Paavalin seurakunta

03.12.2019 klo 18:00 - 20:00 Paavalinkirkko, Sammatintie 5, 00550 Helsinki

Paavalinkirkossa päästään kansainväliseen kirjalliseen ja musiikilliseen joulutunnelmaan tiistaina 3.12., kun kirkossa vierailevat Suomen kansainvälisesti menestynein nykykirjailija Sofi Oksanen ja ukrainalainen lauluyhtye Simnot Maailman joulu -ohjelmistollaan. Kirkkoherra Kari Kanala haastattelee Sofi Oksasta Ukrainaan ja Helsinkiin sijoittuvan Koirapuisto-uutuusromaanin teemoista sekä joulun sanomasta ja merkityksestä kirjailijalle. Klo 18.00 alkavaan tapahtumaan on vapaa pääsy, ja Sofi Oksanen signeeraa kirjojaan illan päätteeksi. Paavalinkirkon aulassa on tapahtuman ajan myynnissä Koirapuisto-kirjan lisäksi ukrainalaisia käsitöitä ja musiikkia.

Lauluyhtye Simnot

Kesällä 2012 seitsenhenkinen ryhmä nuoria, energisiä tšerkassylaisia muusikoita ja laulajia päätti luoda acapella-alalle jotain aivan uutta, jotain todella kiintoisaa ja tavatonta, jotain ennennäkemättömän ilmeikästä, samalla kansainvälistä ja omaleimaista. Näin syntyi lauluyhtye Simnot (Seitsemän nuottia), joka huolimatta nuoresta iästään on jo tullut tunnetuksi ukrainalaiselle yleisölle.

Yhtye esiintyy pääasiassa säestyksettä (acapella) eikä käytä soittimia (paitsi lyömäsoittimia), vaan useinkin imitoi niitä. Yhtyeen ohjelmisto on hyvin laaja ja monipuolinen. Se sisältää niin jazzia ja pop-musiikkia kuin kansanmusiikkia ja klassista sekä omia sävellyksiä. Lähes kaikki musiikki on yhtyeen itse sovittamaa.

Yhtye esittää konserttiohjelman ”MAAILMAN JOULU” Suomessa marras-joulukuussa 2019 mahtavana joulunaluslahjana. Moniääninen acapella-joulumatka sisältää joululauluja, joita entisaikoina kierrettiin laulamassa taloissa joulun ja uuden vuoden aikaan. Ohjelmassa on myös joululauluja eri aikakausilta ja kansoilta ja kaikki esitetään pääosin niiden alkukielillä. Konserttiohjelmassa on suomalaiselle kuulijalle aiemmin tuttuja joululauluja, mutta kuulijaa hemmotellaan myös uusilla lauluilla, joita joulun aikaan esitetään Ukrainassa, Suomessa, Ruotsissa, Italiassa, Puolassa, Ranskassa, Saksassa, Bulgariassa, Romaniassa ja Filippiineillä asti. Aiheeseen liittyvä videoesitys ja valokuvat konsertin aikana vievät kuulijan syvälle satumaiseen joulun tunnelmaan, jota vietetään kaikkialla maailmassa.

Jokaiseen kappaleeseen lauluyhtyeen kaikki seitsemän taiteilijaa lataavat sydämensä pohjasta tulevan rytmin ja tunteen sekä sielunsa syövereistä kumpuavan sykkeen. Hyvä jouluinen juhlamieli on taattu kaikille kuulijoille!

http://www.ukraina.fi/fi/shop/music_store/product=simnot

www.sofioksanen.fi

www.koirapuistokirja.fi